Vijesti » Vijesti iz Saveza » Završilo je "državno" 2011.

Završilo je "državno" 2011.

Image - Završilo je

Finalnom utakmicom rukometa za dječake završilo je državno prvenstvo školskih športskih društava. Hrvatska je tako dobila i posljednjeg držanog prvaka. Titulu najboljeg u rukometu za dječake ponijeli su učenici ŠŠD Knez Trpimir iz Osnovne škole KNEZ TRPIMIR ZA KAŠTEL KAMBELOVAC I KAŠTEL GOMILICU. Pogledajte slike s utakmice.

Državno prvenstvo organizira Hrvatski školski športski savez pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Domaćin prvenstva bila je Splitsko-dalmatinska županija i Školski športski savez Splitsko-dalamatinske županije. Partner prvenstva bilo je poduzeće Autotrans iz Rijeke, a natjecatelji su bili smješteni u Hotelu Medena u Trogiru.

"Državno" se održalo u Splitsko-dalmatinsnkoj županiji. Utakmice su se igrale u Trogiru, Kaštel Starom, Solinu, Sinju, Dugopolju i Spitu. Državno prvenstvo počelo je 10. svibnja za učenike srednjih škola i trajalo je do 12. svibnja, Nakon srednjoškolaca nasupili su učenici s intelektualnim teškoćama u razvoju. Učenici su u Trogir stigli 13. svibnja a natjecali su se do 14. svibnja u dvije discipline: plivanju i atletici. Sutradan 15. svibnja učenici su organizirano razgledavali Trogir a onda se uputili kućama. Zadnji "čin" državnog počeo je 16. svibnja dolaskom učenika osnovnih škola, a sve je završilo u srijedu finalnom utakmicom rukometaša i lijepom svečanošću zatvaranja prvenstva koje je održano odmah nakon završetka utakmice u gradskoj sportskoj dvorani u Trogiru.

Državno je okupilo 2200 učenika i voditelja. Sudionike prvenstva opsluživali su vrijedni koordinatori sportova, a o svemu je brinuo Organizacijski odbor prvenstva na čelu s prdsjednikom HŠŠS-a Nikicom Perkovićem.

Prvenstvo je završilo uspješno, a Hrvatska je dobila 36 novih državnih prvaka u školskom športu. Učenici srednjih škola natjecali su se u 8 sportova, učenici s intelektialnim teškoćama u razvoju u 2 sporta, a učenicvi osnovnih škola u 11 sportova.

Festival mladosti i sporta je gotov. Vidimo se na godinu!

SVI REZULTATI OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

REZULTATI UČENIKA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

GALERIJA SLIKA

Preuzimanje priznanja- SREDNJE ŠKOLE

Preuzimanje zajedničkih slika ekipa - SREDNJE ŠKOLE

Preuzimanje priznanja- OSNOVNE ŠKOLE

Preuzimanje zajedničkih slika ekipa - OSNOVNE ŠKOLE

INFO - DODATNI BODOVI ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

-->