Vijesti » Vijesti iz Saveza » Zagrepčani se revanširali Rovinjanima

Zagrepčani se revanširali Rovinjanima

Image - Zagrepčani se revanširali Rovinjanima

U petak ujutro počeo je i zadnji dan natjecanja DP. Za odbojkaše i odbojkašice bila je to posljednja prilika ove godine da dokažu zašto su bolji od ostali. Nakon teško prospavane noći, od uzbuđenja bilo je teško dati sve od sebe. Neki su se pokazali kao najbolji, dok drugima to nije pošlo od ruke.


Polufinalne utakmice su bile vrlo napete. Nije bilo velike razlike u poenima. Odlični smečevi, još bolji blokovi su ipak djevojkama iz SŠ Mate Balote donijeli pobjedu nad ekipom Petrinje. Slična igra je bila i u drugoj poluzavršnoj utakmici, iz koje su učenice Športske gimnazije izašle kao pobjednice, a djevojke iz Vinkovaca krenule u borbu za broncu.

Kod mladića je bila velika napetost i trema. Prvu poluzavršnu utakmicu su odigrali učenici iz Gimnazije Matije Mesića protiv mladih odbojkaša Športske gimnazije. Učenici Športske gimnazije su se plasirali u finale. U drugoj polufinalnoj utakmici za prolazak u finale borili su se mladići iz Rovinja i Šibenika. Mladi Rovinjani su se pokazali kao bolje i plasirali se u završnu utakmicu.

Utakmice za treće mjesto su bile najbučnije. Popratilo ih je najviše navijača. Poeni su išli čas na jednu stranu, čas na drugu. Mlade Petrinjke su se hrabro borile protiv sportašica Špogija, no nekad nije dovoljna samo želja, potrebno je i malo sreće. Djevojke iz Športske gimnazije se vraćaju kući s lijepim brončanim peharom. Sportašice iz Špogija su izjavile, u šali, da ne znaju gdje će s osvojenim peharom pored svih drugih. Mladići iz Ekonomske škole Šibenik su kući isto ponesli broncu, a dečki iz Slavonskog broda sjajno četvrto mjesto u državi.

Pred kraj natjecanja došao je redi i na finale. Kod djevojaka snage su odmjerile Porečanke i Vinkovčanke. Prvi set je prošao vrlo glatko za odbojkašice Poreča. U drugom setu se učenice Gimnazije Matije Antuna Reljkovića bude i počinju pružati otpor, no malo prekasno i Porečanke opet odnose veliki zlatni pehar kući.


U finalu su se susreli Športska gimnazija, Zagreb i SŠ Zvane Črnje, Rovinj. Većina gledatelja i sudionika natjecanja je mislila da će mladići iz Rovinja i ove godine odnijeti zlato. Odbojkaši Rovinja su isto vjerovali u svoju pobjedu jer su već bili pobijedili Zagrepčane. Ali odbojkaši Zagreba odnose pobjedu na iznanađenja mnogih prisutnih.

Petra Ivančić

-->