Vijesti » Vijesti iz Saveza » VRLO IZJEDNAČEN TURNIR

VRLO IZJEDNAČEN TURNIR

Image - VRLO IZJEDNAČEN TURNIR

Osnovnoškolci su svoje nogometno znanje pokazali u četvrtak utakmicama koje su počele vrlo rano, već u 8 sati, u dvorani Intersport. Za razliku od srednjoškolki, osnovnoškolke su se više zagrijale za nogomet nego za nogometaše. Iako je pomalo neobično to što djevojčice igraju nogomet, naše osnovnoškolke su pokazale da to kod njih ne prolazi. Sve su utakmice prošle vrlo smirenim putem s nekoliko ozljeda koje su na kraju dobro završile.

Kod momčadi skupinu A prošli su Zagreb i Novi Marof, a ispali su Lipičani. Skupinu B prošli su Šibenik i Rab,a ispala je Velika Gorica. Utakmice su se odvijale vrlo korektno, i gotovo sve su bile vrlo neizvjesne. Kod dječaka i djevojčica B skupina je ipak bila napetija nego li A. Utakmica koja je doživjela najveći preokret je utakmica koju su odigrale djevojčice iz Požege i Pazina. Naime, prvo poluvrijeme vodile su Pazinjanke sa 2:0 dok su u drugom poluvremenu Požežanke zaoštrile utakmicu i učinile je neizvjesnom. Drugo poluvrijeme ipak je završilo u korist Pazina (3:2), pa su sve ukupnim omjerom 5:2 na kraju slavile pobjedu.

Mnogi koji su pratili utakmice zapazili su Rebeccu Beazkotexeu iz Dubrovnika koja se istaknula po svojoj fizičkoj i tehničkoj spremi. Njena trenerica objasnila nam je zašto je to zapravo tako. Rekla nam je da Rebecca ima nasljedne sportske gene jer su joj oba roditelja sportaši.

Za ekipe koje su prošle skupinu sutra slijedi pomalo težak dan. Nakon poludnevnog igranja, od 8 do 17 sati, dečki i cure odlučili su se odmoriti uz bazen ili u krevetu svoje sobe. Sutra svima želimo sreću jer znamo ipak da se svi nadaju najboljem plasmanu ovogodišnjeg natjecanja.

IPL novinarka Zara Bulat

-->