Vijesti » Vijesti iz Saveza » Uvjerenja za dodatne bodove i nadoknada troškova

Uvjerenja za dodatne bodove i nadoknada troškova

Image - Uvjerenja za dodatne bodove i nadoknada troškova

Učenici koji su nastupili na Završnici Državnog prvenstva školskih športskih društava Republike Hrvatske mogu zatražiti uvjerenje o sudjelovanju i time ostvariti dodatne bodove pri upisu u srednje škole. Uvjerenje izdaje HŠŠS temeljem Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u školskoj godini 2010./2011. koji je izdalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa 22.ožujka 2010. godine.

PDF icon Odluka

Donosimo dio iz odluke koji se odnosi na vrednovanje posebnih rezultata postignutih u prethodnom obrazovanju - na sportskim natjecanjima:

-  izvadak iz Odluke -

C.  Vrednovanje rezultata postignutih na športskim natjecanjima:

 

C.1. Kandidatima se vrednuju rezultati koje su postigli na natjecanjima školskih športskih

društava koja su ustrojena sukladno  Propisniku Državnog prvenstva školskih športskih društava osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, pod nadzorom stručnih povjerenstava koja je potvrdilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, i to:

- Kandidatima koji su u pojedinačnoj ili ekipnoj konkurenciji sudjelovali na državnom ili međunarodnom natjecanju pripada 1 bod. Pravo na dodatne bodove dokazuju

odgovarajućim uvjerenjima s navedenih natjecanja.

- Kandidatima koji su na državnom ili međunarodnom natjecanju u pojedinačnoj ili ekipnoj konkurenciji osvojili prvo mjesto pripadaju 4 boda, drugo mjesto 3 boda i za treće mjesto 2 boda.

Pravo na dodatne bodove kandidati dokazuju odgovarajućim uvjerenjem Hrvatskog školskog športskog saveza.

Svi učenici koji ostvaruju pravo na uvjerenja moraju učiniti sljedeće:

1. Obratiti se HŠŠS-u putem pošte (Sveti Duh 141, 10000 Zagreb), telefaksa (01 6126 141) ili elektroničkom poštom ([email protected]) i zatražiti izdavanje uvjerenja.

2. Na zahtjevu treba napisati ime i prezime učenika, ime škole, sport i godinu kada je natjecanje održano.

3. Svakako navedite adresu pošte gdje želite da vam pošaljemo uvjerenja.

4. Savjetujemo školama da zatraže uvjerenje za sve članove školskog športskog društva, ali zaprimit ćemo i svaki individualni zahtjev.

5. Ne postoji rok u kojem možete zatražiti izdavanje uvjerenja.

Informacije o načinu na koji škola može zatražiti nadoknadu dnevnica za voditelja koji su nastupili na Završnici državnog prvenstva ŠŠD-a Republike Hrvatske.

S web stranice HŠŠS-a treba preuzeti obrazac B2. Riječ je o word dokumentu kojega treba ispuniti. Ravnatelj škole svojim pečatom i potpisom ovjerava podatke. Tako ispunjen i ovjeren obrazac treba dostaviti u HŠŠS poštom (Sveti Duh 141, 10000 Zagreb) ili telefaksom (01 6126 141), a obrazac poslan elektroničkom poštom ([email protected])  mora biti skeniran (tako da je vidljiv pečat i potpis).

Rok za dostavu ispunjenih i ovjerenih obrazaca B2  je 31. kolovoza 2010. godine. Svi obrasci zaprimljeni nakon tog datuma neće se, nažalost uzeti u razmatranje, odnosno, novac se neće isplatiti.

Word icon Obrazac B2

Komentari

Goran    30.05.2010, 08:09:27
Uvjerenja izdajemo učenicima osnovnih škola jer im srednje škole daju dodatne bodove za upis. Ako vam fakulteti hoće dati bilo kakav ustupak, a za uzvrat traže dokaz da ste bilo na Državnom, postupite prema naputcima. Javite se, i poslat ćemo vam Uvjerenje. Obvezno navedite razlog zbog kojeg vam treba Uvjerenje.
   29.05.2010, 15:31:58
da li se to isto odnosi i na upis na fakultet?

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: