Vijesti » Fair play » Usvojen Pravilnik o Fair play nagradi za 2011./2012.

Usvojen Pravilnik o Fair play nagradi za 2011./2012.

Image - Usvojen Pravilnik o Fair play nagradi za 2011./2012.

Fair play nagrada školskog športa polučila je sjajan uspjeh. Ideja fair playa zaživjela je u školskom sportu. Tijekom prošle školske godine povjerenstvo je zaprimilo pet kvalitetnih prijedloga i između njih izabralo postupak Tomislava Antunovića. Fair play naime nije povezan samo sa sportom, već naprotiv, fair play ponašanje trbealo bi biti nešto svakodnevno i uobičajeno. Stoga i ova nagrada predstavlja kontinuirani napor da se promiču pozitivne vrijednosti u sportu i izvan njega.

Sjajan odjek imala je fair play nagrade školskog športa za vrijeme održavanja 17. Kongresa Europskog fair play pokreta (EFPM) koji je održan u Poreču od 29.9. do 1.10. 2011. godine.

Partner u organizaciji Kongresa bio je i Hrvatski školski športski savez koji je za sve članove Eurposkog fair play pokreta, sudionike kongresa i stanovnike i goste Poreča organizirao prekrasnu izložbu učeničkih likovnih radova na temu: Fair play u sportu. Ova izložba realizirane je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Na krilima uspjeha prve godne Hrvatski školski športski svez i Hrvatski olimpijski odbor, odnosno Hrvatski Fair Play odbor izabrati će i proglasiti dobitnika Fair play nagrade školskog športa za 2011./2012. godinu.

Izvršni odbor HŠŠS-a usvojio je 8. prosinca 2011. godine Pravilnik o dodjeli godišnje Fair play nagrade školskog športa za 2011./2012 .

Nagrada će biti uručena na svečanom zatvaranju Završnice državnog prvenstva 2012. godine (početkom svibnja).

Prijava kandidata za godišnju fair play nagradu uglavnom se vrši putem obrazaca (možete ih preuzeti ovdje)

Međutim, kandidatura pojedinca ili ekipe može se poslati bez ispunjavanja obrasca. Bit će dovoljno da se pismeno obrazloženje kandidature pošalje, poštom na adresu saveza (HŠŠS, Sveti Duh 141, 10000 Zagreb) ili elektronskom poštom na [email protected] .

Još jednom molimo sve kolege profesore TZK, provoditelje natjecanja, tajnike i predsjednike županijskih organizacija školskog športa da o Projektu godišnje fair play nagrade školskog športa upoznaju učenike i njihove roditelje, svoje kolege i sve one koji su na bilo koji način uključeni u sustav školskog športa.

Posebno molimo provoditelje natjecanja školskog športa da natjecanjima koje će se odvijati na gradskim i županijskim razinama osiguraju da na svakom zapisničkom stolu bude oznaku na kojoj je znakovlje Hrvatskog školskog športskog saveza i Hrvatskog fair play odbora, te dovoljno praznih obrazaca za prijavu.

Oznaku za stol možete preuzeti ovdje, otisnite na pisaču, presavinite po dužoj strani i stavite na stol.

Hvala vam unaprijed na suradnji!

PDF icon Pravilnik o dodjeli godišnje Fair play nagrade školskog športa

-->