Vijesti » Vijesti iz Saveza » Svečanost školskog sporta

Svečanost školskog sporta

Image - Svečanost školskog sporta

Svečanost dodjele nagrade školskog spoorta za šk. godinu 2014./2015.
Svečanost je održana 22. 12. 2015. u Zagrebu, Hotel Aristos, Buzin s početkom u 13 sati. Svečanosti je među brojnim uzvanicima i radnicima u školskom sportu nazočio i pomoćnik ministra gospodin Tomislav Paškvalin.

U kategoriji osnovnih škola nagradu školskog sporta u školskoj godini 2014./2015. dobili su:
• Treće mjesto sa ukupno 61 bodom osvojilo je Školsko sportsko društvo MLADOST Osnovne škole Vladimir Nazora iz Pazina.

• Drugo mjesto sa ukupno 64 bodova pripalo je Školskom sportskom društvu BOGUMILAC Osnovne škole Bogumil Toni iz Samobora.

• Najuspješniji sa osvojenih 80 bodova su članovi Školskog sportskog društva Smiljevac Osnovne škole Smiljevac iz Zadra.

Posebna priznanja školama koja su nas predstavljale na međunarodnim natjecanjima odnosno ISF Svjetskim prvenstvima u 2015. godini.
• III. Gimnazija iz Zagreba
• Gimnazija Pula.

III. Gimnazija iz Zagreba nastupila je na ISF Svjetskom školskom košarkaškom prvenstvu u Limogesu (Francuska) gdje je nastupila sa 2 ekipe. Ekipa djevojaka osvojila 8. mjesto dok su dečki osvojili 10. mjesto. Osim na košarkaškom prvenstvu mladići III. Gimnazije sudjelovali su i na ISF Svjetskom atletskom prvenstvu u Wuhanu u dalekoj Kini te osvojili 2 medalje. Veliki uspjeh ostvario je učenik Ivan Đukić koji je postao svjetski prvak u troskoku dok se brončanom medaljom okitio Domagoj Špendić u bacanju kugle. Molimo predstavnike III. Gimnazije iz Zagreba da prime priznanje za uspjehe na međunarodnim natjecanjima.

Djevojke iz Gimnazije Pula pravile su društvo atletičarima iz III. Gimnazije na na ISF Svjetskom atletskom prvenstvu u Wuhanu u Kini. Isto kao i mladići vratili su se sa 2 medalje. Također kao i gimnazijalci iz Zagreba ostvarili su veliki uspjeh. Wanda Haber Zelanto na 400m postala je svjetska prvakinja kao i već spomenuti Ivan dok je Ana Vareško srebrom na 1500m bila malo „bolja“ od Domagoja i njegove bronce. Molimo prekrasne cure iz Pule i njihove voditelje da dođu preuzeti priznanje za svoje nastup na Svjetskom školskom atletskom prvenstvu. Molimo učenice Gimnazije Pula da dođu primiti svoje priznanje.

U kategoriji srednjih škola nagradu školskog sporta u školskoj godini 2014./2015. dobili su:

• Treće mjesto sa osvojenih 55 bodova pripalo je Školskom sportskom GIMNAZIJALAC , Gimnazije Fran Galović iz Koprivnice.

• Drugo mjesto sa osvojena 70 bodova, 5 bodova više nego lani pripalo je Školskom sportskom društvu GIMNAZIJALAC, Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca.

• Naslov najuspješnijeg kod srednjih škola i u šk. god. 2014./2015. sa osvojenih 109 bodova, 1 bod više nego lani, pripada Školskom sportskom društvu ŠPOGI Sportske gimnazije Zagreb.

 

FOTO GALERIJA NA FACEBOOKU

 

DOBITNICI NAGRADE HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA U KATEGORIJI ZA DOPRINOS U RAZVOJU ŠKOLSKOG SPORTA U 2014./15. GODINI SU:

U KATEGORIJI OSNOVNIH ŠKOLA:
1. ISMETA ČERKEZ, prof. je rođen 13. studenog 1974.
ZAPOSLENJE:
• 13 godina radi u Osnovnoj školi Bogumila Tonija u Samoboru


U KATEGORIJI SREDNJIH ŠKOLA:
1. DRAGO SIBER, prof, rođen 17. lipnja 1950. godine u Osijeku.

ZAPOSLENJE:
• I. Gimnazija Osijek, na radnom mjestu profesor-mentor tjelesne i zdravstvene kulture, 35. godinaradnog djelovanja.

U KATEGORIJI ŠKOLSKIH SPORTSKIH INSTITUCIJA:
1. BORIS KRSTIČEVIĆ, prof, rođen 08. srpnja 1956. godine u Metkoviću.

ZAPOSLENJE:
• zaposlenik Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, voditelj Ispostave u Pločama, na poslovma društvenih djelatnosti.

Sa velikom žalošću i tugom, ali opet ponosni što smo imali priliku da nam je poklonio veliki dio sebe, nagradu za životno djelo, posthumno zaslužio je gospodin Gerhard Lempl.

Gerhard Lempl rođen je 5. kolovoza 1954. godine. Funkciju predsjednika Saveza Školskih sportskih društava Primorsko goranske županije neprekidno je obavljao punih 20 godina, bio je jedan od osnivača i prvi dopredsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije te kasnije član Izvršnog odbora Zajednice sportova Primorsko-goranske županije u svim kasnijim sazivima, također od osnivačke skupštine Hrvatskog školskog sportskog saveza (22. prosinca 2006. godine) neprekidno je obnašao važne i istaknute funkcije člana Izvršnog odbora, a od 2010. godin.

Nagradu školskog sporta za životno djelo dobio je – gospodin Milan Zekanović

1. MILAN ZEKANOVIĆ, prof. rođen 04. rujna 1942. u Ražancu.
ZAPOSLENJE:
• Cijeli svoj radni vijek radio je u osnovnim školama Zadarske županije.
• 30 godina radio je u OŠ Stanovi
• Ravnatelj OŠ Stanovi od 1982. do 1986.,
• Bio je prvi učitelj - mentor, a potom i savjetnik TZK u Zadarskoj županiji.

-->