Vijesti » Vijesti iz Saveza » SVE JE BILO NAPETO I NEIZVJESNO DO ZADNJE SEKUNDE

SVE JE BILO NAPETO I NEIZVJESNO DO ZADNJE SEKUNDE

Image - SVE JE BILO NAPETO I NEIZVJESNO DO ZADNJE SEKUNDE

S početkom u 8 sati nogometaši i nogometašice u petak su krenuli prema svom putu do pobjede. Bilo je teško plasirati se na državno natjecanje a kamo li postati državni prvak između silnih osnovnoškolaca. Konkurencija je bila iznimno jaka i svi su se trudili iznijeti najbolje iz sebe. Neki su doživjeli svoj vrhunac i dali maksimum dok neki jednostavno nisu bili dovoljno dobri za glavu nagradu.

Kao najbolje nogometašice proglašene su djevojke Osnovne škole Ivanska. Djevojčice iz Ivanske u finalu igrale su protiv Osnovne škole Vladimira Nazora, Pazin. Finalna utakmica bila je jako teška i vrlo napeta. Bez ikakvog rezultata proteklo je prvo poluvrijeme. Golamanice su odlično odradile svoj posao zbog toga što su obje ekipe imale mnogo prilika i udaraca na gol. Podjednaka snaga, tehnička i fizička, je prošetala kroz cijelu utakmicu. Ivanska je povela za 1:0 i Pazinjanke su pomislile kako je kraj. U zadnjoj minuti Pazinjanke su zabile gol za neriješeni rezultat 1:1 i utakmica je došla do penala. Završila je 1:3 u korist Ivanske, naravno. Svi gledatelji u dvorani su navijali i napetost nije bila prisutna samo na terenu već i na tribinama.

Najbolji nogometaši su dečki iz Osnovne škole Vrbani. U finalu igrali su protiv Raba, Osnovne škole Ivana Rabljanina. Utakmica je bila dosta neodlučna. Prvo poluvrijeme završilo je 0.1 u korist Zagreba i tada su se Zagrepčani ponadali, kasnije u drugom poluvremenu Rabljani su to izjednačili i više se definitivno nije znalo tko će biti prvoplasirana momčad. To samog kraja utakmica je bila vrlo teška. Nitko nije mogao pretpostaviti što će se dogoditi sve dok Zagrepčani nisu zabili drugo gol. Tada je pobjeda već bila na težoj strani vage za Rabljane. Utakmica je završila i Zagrepčani su krenuli slaviti svoju pobjedu.

Cjelokupni dojam svih utakmica je taj da su ipak najbolji pobijedili. Utakmica za treće mjesto, ne samo finalna, kod djevojki bila je popraćena suzama. Dečki ipak nisu pokazali svoju emotivnu stranu no ipak su dali znakove da bih plakali i, neki od tuge i, malo manje onih, od sreće.

Nakon finalnih utakmica Ivan Vranjić i Martina Taritaš dali su intervju jednoj od IPL-ovki i sami objasnili kakav je to osjećaj biti na vrhu cijele Hrvatske u nogometu. Također su rekli da im ovo malo slave na natjecanju neće nimalo naškoditi.

IPL novinarka: Zara Bulat

-->