Vijesti » Vijesti iz Saveza » SVE EKIPE BILE SU JEDNAKE NA VAGI

SVE EKIPE BILE SU JEDNAKE NA VAGI

Image - SVE EKIPE BILE SU JEDNAKE NA VAGI

Naši petaši i šestaši pokazali su svoju fizičku i tehničku spremu u nogometu. Teško je bilo predvidjeti, za vrijeme polufinalnih utakmica, tko će se boriti za prvo, a tko za treće mjesto. Ivan Bešlić, igrač ŠSD-a Žabac, rekao je kako je bilo lako plasirati se na završnicu.  Ekipe su bile podjednako dobre. Zasluženo su došle na završnicu koja je očekivano bila neizvjesna do kraja. Natjecalo se ŠSD Ftiči; OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, ŠSD Smiljevac; OŠ Smiljevac Zadar, ŠSD Žabac; OŠ Sveta Nedjelja iz Svete Nedelje te ŠSD Emanuel, Katolička OŠ u Požegi.

Najbolji nogometaši naše države su dječaci iz OŠ Sveta Nedelja. Polufinalnu utakmicu igrali su protiv OŠ Smiljevac iz Zadra. Utakmica je bila uzbudljiva sve dok dječaci iz Svete Nedelje nisu iskoristili jednu od brojnih šansi nakon čega su Zadrani u potpunosti pali. Žapci su tu priliku okrenuli u svoju korist i završili utakmicu rezultatom 2:0.

Finalna utakmica Svete Nedelje odigrana je protiv Male Subotice. Zapravo je tekla na isti način kao i polufinalni dvoboj Svete Nedelje i  Zadra.  Bilo je neodlučno, na neki način, ekipe su bile podjednake na vagi, ali ipak s mnogo prigode dječaci Svete Nedelje su se bolje pokazali i ostvarili prvi gol. Nakon toga su dječaci iz Male Subotice, kao i Zadrani u polufinalnoj utakmici, pali. Iskusni Nedeljani ponovno su ostavili utakmicu na svojoj strani i završili jednakim rezultatom, 2:0.

Cjelokupni dojam je odličan. Utakmice je bilo jako zanimljivo gledati. Ekipe su bile jednake na vagi no neke s manjkom koncentracije što ih je dovelo do gubitka i slabijeg plasmana cjelokupnog natjecanja. Neke utakmice popraćene su ozljedama, koje nisu bile ni strašne ni opasne, sve su izliječene „magičnim“ sprejem. Došlo je do ponekog žutog te dva crvena kartona. Jedan crveni karton dobio je Jakov Škeva, igrač prvoplasirane momčadi. Njegovi suigrači kažu kako bi bilo lakše pobijediti finalnu utakmicu da je i on mogao sudjelovati, ali dečki su ipak pokazali da su spremni na svakakve situacije. Zahvaljujući tome iz dvorane su izašli ponosni, i kako je Ivan rekao na intervjuu, sretni što se vraćaju doma s medaljom u džepu.

IPL novinarka: Zara Bulat

-->