Vijesti » Vijesti iz Saveza » Stigao prvi "zdravi film"

Stigao prvi "zdravi film"

Image - Stigao prvi

Hrvatski školski športski savez (HŠŠS), u suradnji s Nestle Adriatic d.o.o. ima namjeru pomoći učenicima u mijenjanju negativnih navika življenja. Svjetska zdravstvena organizacija smatra pretilost globalnom epidemijom 21. stoljeća zbog visoke učestalosti diljem svijeta. Ako se žurno ne poduzmu odlučne mjere u cilju prevencije i liječenja pretilosti, predviđa se da će do 2025. godine 50% svjetske populacije biti pretilo.

Isto tako, u uvodu Akcijskog plana za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine za razdoblje od 2010. do 2012. godine (2010), navedeno je kako postoje čvrsti znanstveni dokazi da se promjenom loših prehrambenih navika i povećanjem tjelesne aktivnosti može značajno utjecati na regulaciju tjelesne težine i smanjenje rizika za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti.

Projekt Vrtim zdravi film osmišljen je upravo s namjerom prevencije pretilosti kod učenika osnovnih škola Republike Hrvatske i to putem edukacije o zdravim prehrambenim navikama te poticanjem na povećanje tjelesne aktivnosti.

Prvi korak prema tom cilju napravikli su učenici OŠ Fran Koncelak iz Drnja.

Pogledajte...

-->