Vijesti » Međunarodna suradnja » Stigao je pehar za pobjednike

Stigao je pehar za pobjednike

Image - Stigao je pehar za pobjednike

Pobjednički pehar koji će slavodobitno iznad glave podignuti pobjednici i pobjednice Svjetskog školskog rukometnog prvenstva, stigao je u Hrvatski školski športski savez. Pehar je visok 70 centimetara. Da bi pobjednici digli tako veliki pehar u vis trebati će im dosta snage i znanja. Naime, na svjetskom školskom rukometnom prvenstvu nastupiti će 20 muških i 20 ženskih ekipa iz 21 zemlje svijeta. Ta silna svjetska rukometna mladost odigrati će u 7 dana koliko traje turnir (15. do 21. travnja 2012.) čak 145 utakmica. Turnir će se igrati u 6 dvorana u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu. U sredini turnira, 18. travnja upriličiti će se druženje sudionika pod nazivom Kulturni dan i Susret nacija. Na tom će druženju svaka država sudionica prvenstva predstaviti svoju zemlju, kulturu i običaje.  Na prvenstvu će nastupiti oko 560 mladića i djevojaka,  a njih će pratiti oko  90 trenera i ostalih pratećih osoba.

Direktor Svjetskog školskog  rukometnog prvenstva Dragutin Miklečić istaknuo je da pripreme za prvenstvo idu prema zacrtanom programu. "Najviše očekujem od djelatnika Hrvatskog školskog športskog saveza jer su se do sada pokazali na poslovima organizacije  Završnica državnih prvenstva u proteklim godinama."  - napomenuo je Miklečić.

Popis zemalja sudionica: Poljska, Bugarska, Njemačka, Nizozemska, Srbija , Češka Republika, Slovačka, Francuska, Slovenija, Luksemburg, Izrael, Brazil, Švedska, Turska,Mađarska, Grčka, Cipar, Danska, Belgija, Austrija i Hrvatska.

Službena stranice prvenstva

-->
cialis forum uk