Vijesti » Vijesti iz Saveza » RUKOMET: Suze, pjesma, smijeh

RUKOMET: Suze, pjesma, smijeh

Prvakinje državnog prvenstva u rukometu su djevojčice iz OŠ Garešnica koje su čak i u finalu neprestano držale razmak od šest do osam pogodaka. Srebro je osvojila ekipa OŠ braće Radić iz Koprivnice koja je dogurala do finala nakon preokreta u 25. minuti utakmice, ozljede glavne igračice i crvenog kartona. Za broncu su igrale OŠ Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog i OŠ Matije Antuna Reljkovca iz Cerne gdje su „sitne, ali dinamitne“ djevojčice iz Novog Vinodolskog izborile treće mjesto.

Dan je za dječake započeo utakmicama kojima su u finale prošli OŠ Marije i Line iz Umaga i OŠ Ludbreg, koji su velikom gol-razlikom pomeli konkurenciju. Prvaci su dječaci iz Umaga, a drugo su mjesto osvojili dječaci iz OŠ Ludbreg. Broncu je kući ponijela OŠ Kamen-Šine iz Splita koja se dokazala jakom i hrabrom igrom u utakmici za treće mjesto protiv OŠ Augusta Cesareca iz Ivankova.

Dječacima su se iz Umaga pridružili brojni navijači koji su upotpunili doživljaj u finalu. Najveća se galama mogla čuti posljednjih pet minuta finala, a najveća tišina kad je god netko ležao na podu duže od pet sekundi.

Djevojčicama je dan započeo i završio suzama. Od početka završnice, zaredali su brojni padovi i nezgode koje su itekako utjecale na rezultat. Neki su padovi sve ostavili bez daha, kao i nevjerojatno odvažna igra, pogotovo u finalu. Vidjela se jaka želja da kući odnesu pehar i dale su sve od sebe kako bi to ostvarile. Nakon oba finala, pola je ekipa plakalo, od sreće ili tuge. Djevojke iz Cerne, koje je od finala dijelio jedan pogodak, bile su duboko razočarane. No, suzama se pred kraj pridružila i pjesma. Igrači Umaga su sa svojim navijačima na kraju natjecanja otpjevali „Večeras je naša fešta“, dok su cure iz Garešnice napustile dvoranu uz stihove „Morske vile“. Ekipa iz Koprivnice sa ozljeđenim je članicama i trenericom otpjevala „Kad si sretan“ i tako zaključila svoje iskustvo u Poreču.

Dan koji će svakako ostati pamćen po najglasnijoj publici i najvećem broju žutih kartona.Suci su izjavili kako je sve bilo korektno, osim nekoliko jačih prekršaja – ali sve su to djeca.

Cijeli je dan bio obilježen glasnim navijanjem, mnogim trikovima koji su loptu doveli u mrežu kada se to najmanje očekivalo, a gledatelji su imali priliku uživati u novim i odličnim provedbama golova koji su definitivno začinili cijelu igru. Svatko se za finale potrudio imati neki adut u rukavu i utakmicu odigrati čim zanimljivije, a svaki je trener otišao iz dvorane sa smješkom na licu i zadovoljan svojom ekipom.

Ekipe su izjavile kako će im ova dva dana u Poreču ostati u najljepšem sjećanju jer je ovo bilo vrijedno iskustvo, a i upoznali su puno ljudi koji dijele njihovu strast za sportom.

Marija Bobinski