Vijesti » Vijesti iz Saveza » Prvenstvo za pamćenje

Prvenstvo za pamćenje

Image - Prvenstvo za pamćenje

Odlična zabava, dobre utakmice i sjajno raspoloženje, tako se u kratko mogu zažeti dva dana završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola. Natjecanje je po prvi puta u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza održano u Vinkovcima i Vukovaru. Učenici, njih 400 iz 21 grada Hrvatske došlo je 6. lipnja u Vinkovce u nadi da će baš njihovo školsko sportsko društvo osvojiti naslov državnog prvaka. Mladi sportaši, natjecali su se u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci i atletici. Dječaci su nastupili u malom nogometu, a djevojčice samo u odbojci, dok su se u ostalim sportovima natjecale obje konkurencije.

Natjecanja su održana prijepodne 7. lipnja u sportskim dvoranama osnovnih i srednjih škola Vinkovaca i Vukovara. Mlade snage hrvatskog sporta pokazale su odličan nastup, sjajno ponašanje i veliku želju za pobjedom. Čak ni hladno vrijeme nije omelo atletičare da pokažu sve što su naučili.

Nakon sportskih uzbuđenja, organizator je uz pomoć, domaćina, Vukovarsko – srijemske županije i Grada Vinkovaca upriličio svečanost podjele medalja i plaketa. Svečanost je zbog kiše održana u sportskoj dvorani Lenije. Medalje su uručili članovi izvršnog odbora Hrvatskog školskog sportskog saveza te čelni ljudi županijskih školskih sportskih saveza.

Učenici sportaši će u sklopu svog boravka na Završnici Državnog prvenstva u subotu posjetiti Vukovar. Nakon sportskih uspjeha i osvojenih medalja učenici će se na simboličnom satu povijesti prisjetiti  pobjeda u borbi Hrvatske za slobodu. Mladi će sportaši posjetiti Trpinjsku cestu,Vukovarsku bolnica i Ovčaru.  

Bilo je to prvenstvo za pamćenje!

Rezultati natjecanja

Galerije slika

-->