Vijesti » Vijesti iz Saveza » Projekt Vrtim zdravi film ušao u završnu fazu!

Projekt Vrtim zdravi film ušao u završnu fazu!

Image - Projekt Vrtim zdravi film ušao u završnu fazu!

Predavanja su završila. Oko 2000 "sedmaša" iz 24 osnovne škole odslušali su predavanja o pravilnoj prehrani i važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću. Sad je došlo vrijeme da se kroz svečanosti obilježi završetak Projekta. Svečanosti će se održati u 5 gradova: Varaždinu, Đakovu, Rijeci, Šibeniku i Zagrebu.

5. veljače održana je prva svečanost u VI. osnovnoj školi Varaždin gdje su učenici priredili kratki zabavni program, nutricionistkinja Alexandra ponovila najvažnije informacije vezane za pravilnu prehranu.Stručni suradnik HŠŠS-a, Josip Košutić naglasio važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću te pozvao sve učenike da se uključe u aktivnosti ŠŠD-a dok su sve to potvrdili naši ambasadori Gordan Kožulj i Filip Ude.

Svečanim programom u Gradskoj nastavno sportskoj dvorani Osnovne škole Ivan Goran Kovačuć iz Đakova, 6. veljače nastavljena je turneja projekta “Vrtim zdravi film”.
Cilj projekta  bio je educirati učenike o zdravim prehrambenim navikama. Programu završne svečanosti prisustvovali su učenici škole, njihovi roditelji, nastavnici i gosti koji su podržali projekt.
Sudionike i program pozdravili su ravnatelj škole Tihomir Benke i dogradonačelnik Ivan Išasegi. Ambasador projekta i hrvatski plivački reprezentativac, Gordan Kožulj rekao je da osim važnosti škole, mlade treba poticati i na bavljenje sportom i da u tome presudnu ulogu imaju roditelji. Poruku mladima uputili su i poznati veslač Damir Šajn i atletičar Ivan Horvat, koji su svojim primjerom posvjedočili što znače zdrave navike. Stručni suradnik pri Hrvatskom školskom športskom savezu Josip Košutić, ukazao je na problem pretilosti među učenicima. Nutricionistkinja tvrtke Nestle, Aleksandra Malašević upozorila je na potrebu stvaranja zdravih prehrambenih navika i potvrdila kako je edukacija prvi korak.

Prisutne je odlično zabavio Filip koji odrepao je super pjesmu na temu gibanja.


Zdravi film vrtjeti će se sljedeći puta 12. veljače u Rijeci.

Pogldajte i prilog u HTV-ov emisiji Dobro jutro Hrvatska o ovom događanju:


Više o projektu saznajte ovdje.

 

Posjetite nas i na Facebooku

-->