Vijesti » Međunarodna suradnja » Predstavnik Hrvatske u Izvršnom odboru ISF-a

Predstavnik Hrvatske u Izvršnom odboru ISF-a

Image - Predstavnik Hrvatske u Izvršnom odboru ISF-a

Glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS-a) Hrvoje Čustonja postao je prvi hrvatski predstavnik, ujedno i najmlađi član Izvršnog odbora Svjetske školske federacije (ISF).

Čustonja je izabran na Skupštini ISF-a, koja se održala od 28. lipnja do 1. srpnja 2012. u Antigua City-ju u Gvatemali. Skupština je okupila 90 sudionika iz 45 zemalja diljem svijeta, a Hrvatska je dobila sve pohvale za ulazak u rukovodeće tijelo organizacije.

„To je velika stvar za našu zemlju. Predstavnici ISF-a iskazali su veliko povjerenju u rad  HŠSS-a osobito nakon vrlo uspješne organizcije Svjetskog školskog rukometnog prvenstva koje smo organizirali u Varaždinu u travnju ove godine. To natjecanje proglašeno je najbolje organiziranim u 40 godina povijesti održavanja ISF – rukomet.„ izjavio je Čustonja.

HŠSS i drugim rezultatima iskazao se na međunarodnom planu: hrvatske školske ekipe tijekom 2012. sudjelovale su na 7 natjecanja u inozemstvu, na natjecanju u stolnom tenisu u Italiji osvojena je srebrna medalja, a u Turskoj nagrada za fair-play. Čustonja ističe da svojim radom u Izvršnom odboru ISF-a namjerava i dalje jačati utjecaj i aktivnosti HŠSS-a na međunarodnoj sceni.

Svjetska školska federacija (ISF, http://www.isfsports.org ) osnovana je 1972. godine i okuplja 74 zemlje članice. Čak oko 400 milijuna djece kroz 12 različitih sportova ISF okuplja diljem svijeta. Na skupštini u Gvatemali hrvatsku delegaciju predstavljali su Hrvoje Čustonja, glavni tajnik HŠSS i Josip Košutić, stručni suradnik HŠSS zadužen za međunarodnu suradnju.

 

-->