Vijesti » Vijesti iz Saveza » Prave odbojkašice

Prave odbojkašice

Image - Prave odbojkašice

Državno natjecanje iz odbojke za 5. i 6. razrede održalo se u sportskoj dvorani Gimnazije M. A. Reljkovića. Najbolje ekipe u državi došle su u  Vinkovce iz : Zagreba (OŠ  Ivana Gorana Kovačića, ŠŠD Galeb), Čepina (OŠ Vladmir Nazor,ŠŠD Nazor), Dražica (OŠ Jelenje-Dražice, ŠŠD Jelen) i Kaštel Lukšića (OŠ Ostrog,ŠŠD Ostrožići).

 Prvu utakmicu poluzavršnice odigrale su djevojčice iz Zagreba i Dražica. Dražice su pobijedile sa 2:1, čime je ŠŠD Jelen  osigurao finale. Drugu poluzavršnu utakmicu igrale su učenice iz Čepina i Kaštel Lukšića. Nakon vrlo napete situacije na terenu, ŠŠD Nazor je dobio 2:1 te kratku pauzu iskoristio za  pripremu finalne utakmice.

 „Razgibavajte se, vježbajte, radite nešto, ali nikako mi se nemojte ohladiti!“ ,  poručio je trener Nazora.

 Dok su se Čepinčanke pripremale za osvajanje 1. mjesta, ŠŠD Galeb i ŠŠD Ostrožići su se borili za broncu. Nakon burne igre, Galebu je pripalo 3. mjesto, pobijedio je 2:1. Zadovoljni su rezultatom, ali moglo je i bolje, dakako. Konačno, započela je i finalna utakmica u kojoj su igrale ekipe iz Čepina i Dražica. Žestoko serviranje, složno dodavanje, dizanje i bacanje, posebno  su došli do izražaja. Treneri već nervozni i napetiji od same situacije, poticali su svoje ekipe i sve više savjeta izbacivali iz sebe. Djevojčice, iako iscrpljene, odigrale su do kraja. Na licima im se vidio umor i moguće odustajanje od igre, ali nisu se dale. No, jedna iz Dražica  je tijekom priprema blaže ozlijedila nogu te nije mogla nastupiti. Djevojčice iz Nazora  su nakon duge i napete utakmice pobijedile (2:1) i osvojile 1. mjesto. Po svemu sudeći, pobjeda je bila očekivana.  Igračicama su adrenalin uvelike podignuli i navijači na tribinama. Pratili su svaki njihov korak, servu, dizanje i bacanje te navijali iz petnih žila za svoje favorite.

Završetak igre zaključila je  predsjednica Margit Vrbičić. Ekipe su dobile dugo iščekivane medalje i trofeje. Nakon slikanja, sve su zadovoljno krenule prema hotelima, no najzadovoljnije su zasigurno bile petašice i šestašice iz Čepina.

IPL novinarka: Marija Filipović

-->