Vijesti » Vijesti iz Saveza » Pokreće se KUP ISF-a u rukometu.

Pokreće se KUP ISF-a u rukometu.

Image - Pokreće se KUP ISF-a u rukometu.

Hrvatski školski športski savez pokreće natjecanje Kupa ISF-a u rukometu.

 

Hrvatska će biti domaćin ISF Svjetskog školskog prvenstva u rukometu koje će se održati slijedeće, 2012. godine i to od 14. do 22. travnja. Natjecanje će se održati u Varaždinskoj županiji. Kako je od iznimne važnosti za promociju Hrvatske te školskog športa da HŠŠS na tom natjecanju predstavljaju najbolje rukometne ekipe (djevojke i mladići), Izvršni odbor HŠŠS-a 29. rujna 2011. godine donio je odluku o pokretanju Kupa ISF-a u rukometu.

Kup ISF-a u rukometu je natjecanje za srednje škole putem kojeg će se dobiti predstavnici Hrvatske na ISF Svjetskom školskom prvenstvu u rukometu 2012. godine.

Opće informacije o Kupu ISF-a u rukometu :

Konkurencija : ŠŠD-a  srednjih škola RH

Završnica

 

Organizatori županijskih natjecanja su Županijski školski športski savezi a poluzavršnih natjecanja i Završnice HŠŠS. Na natjecanje Kupa ISF-a može se prijaviti svako ŠŠD.

 

Pobjednici županijskih natjecanja stječu pravo sudjelovanja na poluzavršnim natjecanjima. Osim pobjednika županijskih natjecanja pravo direktnog nastupa na poluzavršnim natjecanjima imaju i  pobjednici Državnog prvenstva ŠŠD-a srednjih škola u rukometu 2011. godine Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u kategoriji djevojaka te Srednja škola Ivan Švear iz Ivanić Grada u kategoriji mladića.

 

Poluzavršna natjecanja održat će se u 4 skupine: Sjever, Jug, Istok i Zapad.

 

Maksimalan broj ekipa po kategorijama u skupinama je sljedeći:

kategorija mladića :

kategorija djevojaka:

 

Četiri pobjednika poluzavršnih skupina natjecat će se na Završnici Kupa ISF-a. Pobjednici Završnice, u kategoriji djevojaka i mladića, predstavljati će Hrvatsku na ISF Svjetskom školskom prvenstvu.

Različitost u pravilima igre Kupa ISF-a od državnog natjecanja je ta što je trajanje utakmice 2x25 minuta te u slučaju neodlučenog rezultata, u utakmicama koje se igraju po kup-sustavu, o pobjedniku će odlučivati shoot-out udarci (način izvođenja možete pogledati u video isječku).

Stoga ovim putem pozivamo sve ekipe školskih športskih društava srednjih škola da se prijave svojem ŽŠŠS-u i nastupe na ovom novom natjecanje te tako pokušaju izboriti nastup na ISF Svjetskom školskom prvenstvu u rukometu.

PDF icon Propisnik Kupa ISF-a u rukometu 2011/2012 (665 KB)

-->