Vijesti » Vijesti iz Saveza » Podrška s tribine, suprotnog terena i klupe

Podrška s tribine, suprotnog terena i klupe

Image - Podrška s tribine, suprotnog terena i klupe

Polufinalisti DP u odbojci za osnovne škole su u muškoj kategoriji: Bijelo Brdo, Zagreb, Kaštel Stari i Rovinj, a u ženskoj kategoriji: Vrsar, Zaprešić, Trogir, Slavonski Brod.

Pobijedivši OŠ Jurja Dobrile Rovinj i OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Bartola Kašića Zagreb je osvojila prvo mjesto u A skupini za dječake, dok je u B skupini najbolji plasman imala momčad OŠ Bijelo Brdo nadvladavši OŠ prof. Filipa Lukasa Kaštel Stari i OŠ Vladimira Nazora Daruvar. Drugo mjesto u A skupini je pripalo OŠ Jurja Dobrile Rovinj koja je pobijedila OŠ Eugena Kumičića Slatina, dok je u B skupini OŠ prof. Filipa Lukasa Kaštel Stari slavila protiv OŠ Vladimira Nazora Daruvar.

Djevojčice OŠ Vladimira Nazora Vrsar i OŠ Vladimir Nazor Slavonski Brod osvojile su prva mjesta u svojim skupinama. OŠ Vladimira Nazora Vrsar uvjerljivo je pobijedila OŠ majstora Radovana Trogir i OŠ Ivana Gorana Kovačića Zagreb , a OŠ Vladimir Nazor Slavonski Brod je slavila protiv OŠ Antuna Augustinčića Zaprešić i OŠ Vladimira Nazora Pribislavec. Svladavši OŠ Ivana Gorana Kovačića Zagreb ekipa OŠ majstora Radovana Trogir osigurala si je drugo mjesto u skupini A, dok je u skupini B ekipa OŠ Antuna Augustinčića Zaprešić za drugo mjesto pobijedila OŠ Vladimira Nazora Pribislavec .

Današnje utakmice pokazale su koliko je koncentracije i snage potrebno za pobjedu, čak i najmanji padovi u igri utjecali su na razvoj rezultata. Sjajan primjer je utakmica između djevojčica OŠ Trogir i OŠ Zagreb koju su puno bolje otvorile Zagrepčanke, ali u drugoj polovici prvog seta Trogiranke su se probudile i iako je zagrebačka ekipa teškom mukom osvojila prvi set, na kraju u setovima pobijedile 2:1.

Posebnost natjecanja bila je u podršci koja je dolazila iz svih smjerova. Međusobno su se bodrile ekipa OŠ Trogir i OŠ Kaštel Stari koji su cijelo vrijeme razigravanja pažljivo pratili što se događa na suprotnom terenu. Možda malo zanimljivije navijače imale su momčadi Bijelog Brda i Kaštela Starog. Na klupi Bijelog Brda nalazio se Mihailo Vidojević koji je odlučio podržati svoje suigrače unatoč ozljedi malog prsta nekoliko dana prije prvenstva. Istu ulogu na klupi Kaštela Starog imao je Mario Krivić koji je prije natjecanja ozlijedio ligamente, a svoju ekipu je bodrio na štakama. Timovi OŠ Trogir i OŠ Kaštel primjer su stvaranja prijateljstava među sportašima na natjecanjima, dok su Mihailo i Mario pravi dokaz koliko mladi natjecatelji vole svoj sport.

IPL novinarka: Nikolina Jurković

 

-->