Vijesti » Vijesti iz Saveza » Počinje nova sezona Univerzalne športske škole

Počinje nova sezona Univerzalne športske škole

Image - Počinje nova sezona Univerzalne športske škole

Od 1. listopada s radom počinje 290 odjeljenja Univerzalne športske škole. Program je to koji Hrvatski školski športski savez provodi već 4. godinu za redom. Program se provodi u svim županijama i potpuno je besplatan za učenika. Program je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola.  Više o Univerzalnoj športskoj školi pročitajte ovdje.

Nastojeći pružiti što više informacija i pomoći u provedbi programa Univerzalnih športskih škola, održan je stručni sastanak voditelja univerzalnih športskih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije i stručnih suradnika Hrvatskog školskog športskog saveza.

Sastanak je održan 21. rujna 2010. godine u Osnovnoj školi Pojišan u Splitu. Ravnatelj OŠ Pojišan, Boris Poljak ujedno i član Izvršnog odbora HŠŠS osigurao je sve uvjete da se sastanak održi u optimalnim uvjetima.

Sastanak je održan na inicijativu Gorana Kursara, tajnika Županijskog školskog športskog saveza Splitsko-dalmatinske županije, koji je na sastanak pozvao stručne suradnike Hrvatskog školskog športskog saveza Stjepana Crnokića i Gorana Jukića.

Sastanku se od strane voditelja odazvalo njih čak dvanaestoro: Robert Jelaska, Josip Barić, Tea Ora, Marina Restović, Leo Žanko, Tomislav Tabak, Ivica Zorica, Stipe Kuvačić, Ksenija Žižić, Marijo Banović, Andrej Perišić i Tomislav Petričević.

Voditelji su za zanimanjem pratili izlaganje Stjepana Crnokića, koordinatora za provođenje programa univerzalnih športskih škola u Republici Hrvatskoj. Stjepan Crnokić prisutnima je razjasnio trenutnu situaciju vezanu uz provedbu programa za ovu godinu ali i naglasio iznimnu važnost koju voditelji imaju u implementaciji tog vrijednog programa. Tajnik županijskog saveza, Goran Kursar detaljno je objasnio sustav evidencije praćenja rada i isplate naknada za njihov rad. Goran Jukić zamolio je prisutne voditelje da svoja iskustva u radu Univerzalne športske škole podijele s ostalima na način da svoje ideje i/ili inovacije u radu pošalju u HŠŠS koji će ih svakako objaviti na svojim internetskim stranicama.

U drugom dijelu sastanka voditelji su iznijeli niz zanimljivih pitanja i prijedloga na koja su Stjepan Crnokić i Goran Kursar sa zadovoljstvom odgovorili. Na kraju sastanka voditelji i organizatori su zaključili da se ovakav načini suradnje s HŠŠS-om svakako mora nastaviti.

Komentari

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: