Vijesti » Vijesti iz Saveza » Počinje državno za 5. i 6. razrede

Počinje državno za 5. i 6. razrede

Image - Počinje državno za 5. i 6. razrede

Hrvatski školski sportski savez po prvi puta organizira završnicu Državnog prvenstva za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola.  Nakon što je već uspješno organizirao šest državnih prvenstva za učenike osnovnih i srednjih škola. Hrvatski školski sportski savez odlučno je krenuo u ostvarenje svoje misije da u sport uključi što veći broj učenika.

Državno prvenstvo održava se u Vinkovcima od 6. do 8. lipnja ove godine. Na natjecanju će nastupiti 32 ekipe iz 21 grada Republike Hrvatske. Učenici i učenice će se natjecati u rukometu, košarci, atletici, dok će dječaci igrati mali nogomet,  a djevojčice odbojku.  Završnica državnog prvenstva posljednja je razina natjecanja koja okuplja najbolje ekipe koja su plasman na završnicu izborili u nastupima na županijskim i međužupanijskim prvenstvima. U tim je natjecanjima tijekom ove školske godine sudjelovalo oko 10000 učenika.

Mladi sportaši, njih 400, nadmetati će se za naslov državnog  prvaka igrajući u školskim sportskim dvorana osnovnih i srednjih škola grada Vinkovaca.  Natjecanja iz  atletike održati će se na Gradskom stadionu, a utakmice malog nogometa igrati će se u Gradskoj dvorani u Vukovaru.

Suorganizatori završnice državnog prvenstva su Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vinkovci, a pokrovitelj, već tradicionalno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

PDF icon Uvodni bilten DP za 5. i 6. razrede (790 KB)

-->