Vijesti » Vijesti iz Saveza » Održana generalna skupština ISF-a

Održana generalna skupština ISF-a

Image - Održana generalna skupština ISF-a

Predstavnici Hrvatskog školskog športskog saveza od 4. do 7. lipnja sudjelovali su na Generalnoj Skupštini ISF-a. HŠŠS su predstavljali  glavni tajnik Hrvoje Čustonja koji je ujedno i bio delegat HŠŠS-a, te stručni suradnik zadužen za međunarodnu suradnju Josip Košutić.

Skupština ISF-a je održana u gradiću Villasimius koji se nalazi na otoku Sardinija u Italiji. Na skupštini je bilo nazočno preko 80 ljudi iz cijelog svijeta, a ukupno je 40 delegata imalo pravo glasa. Po ocjenama svih prisutnih ovo je bila jedna od važnijih Skupština ISF-a, a donesene su sljedeće odluke:

  1. izabran je novi predsjednik ISF-a – Andrea Delpin iz Italije
  2. glavni tajnik – Jan Coolen iz Belgije je izabran na novi 4 godišnji mandat
  3. izabrana je nova dopredsjednica -  Reingard Anewanter iz Austrije
  4. izabrani kontinentalni dopredsjednici,
  5. izabrano 7 novih članova Izvršnog odbora,
  6. u članstvo ISF-a primljeno 9 novih zemalja (s novim članicima ISF sada broji preko 80 zemalja članica)

Za HŠŠS posebno je svečan trenutak bio potpisivanje Ugovora između ISF-a i HŠŠS-a o domaćinstvu Svjetskog školskog rukometnog prvenstva 2012. godine u Hrvatskoj. Pored Generalne Skupštine, održana su i dva sastanka Izvršnog odbora te sastanci Tehničkih komisija.

Predstavnici HŠŠS-a održali su vrlo važan sastanak sa novim vodstvom ISF-a odnosno  novim predsjednikom Andrea Delpinom, dopredsjednikom Sanchezom te glavnim tajnikom Jan Coolenom. Čelnici ISF-a izrazili su spremnost na veću i još bolje suradnju s Hrvatskim školskim športski savezom.  U razgovoru je spomenuto da bi jedan od slijedećih sastanaka Izvršnog odbora ISF-a odnosno Skupština ISF-a  bude održan u Hrvatskoj. Čelnicima ISF-a učinila se zanimljivom ideja da Hrvatska u bliskoj budućnosti organizira još jedno školskog svjetsko prvenstvo.

vijest-1591-2
S novim predsjednikom, Andrea Delphinom

vijest-1591-3
S dopredsjednikom, Freddy Sanchez Guardiolom

Pored sastanaka sa čelnim ljudima ISF-a naši predstavnici održali su sastanke sa predsjednicima tehničkih komisija za rukomet i nogomet, gospodinom Christensenom te gospodinom Ceylanom te je dogovorena čvršća suradnja.

vijest-1591-4
S gosp. Tom  Christensenom

Nakon zanimljivih sastanaka s čelnim ljudima ISF-a naši predstavnici održali su i korisne razgovore sa predstavnicima Meksika, Gvatemale, Portugala, Češke, Danske, Katara, Grčke, Čilea u kojima su se stekla nova poznanstva i saznanja vezana za školski šport u svijetu.

Iz svega gore navedenog, vidljivo je kako pozicije Hrvatske odnosno HŠŠS-a u ISF-a značajno rastu i kako u godinama koje dolaze s pravom možemo očekivati značajniji utjecaj Hrvatske u ISF-u odnosno uključivanje predstavnika HŠŠS u rad tijela ISF-a.

Komentari

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: