Vijesti » Vijesti iz Saveza » Održan sastanak ISF Tehničke komisije za rukomet u Hrvatskoj

Održan sastanak ISF Tehničke komisije za rukomet u Hrvatskoj

Image - Održan sastanak ISF Tehničke komisije za rukomet u Hrvatskoj

ISF Tehnička komisija za rukomet ponovno je posjetila Hrvatsku. Razlog zbog kojega je Tehnička komisija ISF-a (Međunarodni školski športski savez) već drugi puta ove godine (prvi puta su bili u veljači ove godine) je obilazak mjesta održavanja svjetskog školskog prvenstva u rukometu, koje će se  sredinom travnja 2012. godine održati u Varaždinskoj županiji.

Za razliku od zimskog posjeta, kada su u delegaciji bili samo Jan Coolen (Belgija) i Tom Christensen (Danska), proljetno vrijeme je na teren izmamilo puno brojniju delegaciju.

Uz već spomenutu dvojicu, proljetnu delegaciju čine još i Kurt Rathmes (Belgija), Anette Pohl (Njemačka), Marrie Annick Dezert (Francuska), Zsolt Vazul (Mađarska) Peter Scandl (Austrija) i Nitsan Yacovnit (Izrael).

I tako su u četvrtak, 26. svibnja 2011. nakon višesatnog dočekivanja na Plesu, u predvečerje tog napornog dana, visoki gosti konačno krenuli put Svetog Martina na Muri.

Povod dolaska ISF-ovaca u Hrvatsku bio je njihov redovni sastanak, susret sa članovima HŠŠS i predstavnicima Varaždinske županije te obilazak smještajnih i sportskih objekata. Sve to u cilju da se Svjetsko školsko prvenstvo u rukometu održi uspješno i na zadovoljstvo svih, kako domaćina, tako i svih sudionika.

Visoke goste iz Europe srdačno je ugostila domaća delegacija predvođena predsjednikom Hrvatskog školskog športskog saveza, Nikolom Perkovićem, a društvo su mu pravili i za goste se brinuli Dargutin Miklečić, predsjednik Nadzornog odbora HŠŠS-a, Hrvoje Čustonja glavni tajnik HŠŠS-a i Josip Košutić, stručni suradnik HŠŠS-a.

Ispred Varaždinske županije, koja će ugostiti sudionike ovog velikog događaja, prisustvovali su Miroslav Huđek, Josipa Polančec i Ivana Putarek.

Članovi ISF su za vrijeme četverodnevnog boravka u Hrvatskoj  imali priliku provjeriti smještajne i sportske objekte koji će biti korišteni u vrijeme održavanja ISF Svjetskog školskog prvenstva u rukometu 2012. godine. U više sastanaka s predstavnicima HŠŠS i Varaždinske županije dogovarani su detalji oko priprema za natjecanje te su se članovi ISF komisije uvjerili da pripreme teku u najboljem redu. Predstavnici domaćina prezentirali su dosada sve učinjeno i dogovoreno te su u razgovorima sa članovima ISF dogovorene buduće aktivnosti. Na kraju svi sudionici su bili zadovoljni viđenim i dogovorenim. U tom je svjetlu odmah dogovoren i treći, zimski posjet. Delegacija ISF će ponovno u Hrvatsku u siječnju 2012. kada će biti održan i ždrijeb za ovo veliko natjecanje.

-->