Vijesti » Vijesti iz Saveza » Odluke s 1. redovne Skupštine HŠŠS-a od 3. veljače 2010. i odluke Izvršnog odbora HŠŠS-a s 29. sjednice održane 17. veljače 2010.

Odluke s 1. redovne Skupštine HŠŠS-a od 3. veljače 2010. i odluke Izvršnog odbora HŠŠS-a s 29. sjednice održane 17. veljače 2010.

Image - Odluke s 1. redovne Skupštine HŠŠS-a od 3. veljače 2010. i odluke Izvršnog odbora HŠŠS-a s 29. sjednice održane 17. veljače 2010.

U prostorijama Hrvatskog školskog športskog saveza dana 3. veljače održana je Skupština HŠŠS-a, na kojoj su donesene vrlo važne odluke za školski šport, te rad i ustroj HŠŠS-a.

Na Skupštini su prisutni: Zvonimir Halamek, Damir Petrić, Gerhard Lempl, Bruno Štefanek, Krsto Mesić, Andrija Vučković, Mirna Rajle Brođanac, Stanko Štimac, Branimir Štimec, Jadranka Duvančić, Boris Krstičević, Boris Poljak, Zdravko Omrčen, Blagojka Leko, Đuka Batinić, Dubravko Mesić, Đuro Tomrlin, Elvis Šarić, Dino Makovac i Radovan Cesarec;

Odsutni: Franjo Arapović, Nikica Perković, Miroslav Gagro, Želimir Holer i Margit Vrbičić;

Ostali prisutni: Dragutin Miklečić, Maja Rađenović, Martin Bogoje, Marin Horvat, Hrvoje Čustonja i Ivan Dujić.

Sjednicu je vodio dopredsjednik Dragutin Miklečić kojega je, u pisanom obliku, za vođenje sjednice Skupštine HŠŠS-a opunomoćio predsjednik Franjo Arapović.

Moramo naglasiti da je Skupština zasjedala u prilično nepovoljnom periodu u kojem je došlo do značajnijeg smanjenja sredstava (novca) kojeg Hrvatski školski športski savez dobiva iz proračuna Republike Hrvatske. Svjesni situacije u kojoj su se našli, članovi Skupštine odlučili su da moraju smanjiti rashode na svim razinama.

Na sjednici su članovi Skupštine usvojili financijski plan za 2010. godinu iz kojeg proizlaze sljedeće odluke:

 • nakon dugotrajne i konstruktivne rasprave članovi Skupštine odlučili su da se Državno prvenstvo za učenike i učenice ŠŠD-a 5. i 6. razreda osnovnih škola neće održati u školskoj godini 2009./2010. Dakle, neće se održati poluzavršna i završna natjecanja.
 • članovi Skupštine bili su prisiljen donijeti odluku kojom se, u planu predviđen oblik natjecanja, Kup Školskih športskih društava, mora odgoditi za vrijeme u kojem će se takav oblik natjecanja moći održati. Kup ŠŠD-a bio je zamišljen kao natjecanje učenika u streljaštvu i tenisu ali i promocije športova koji do sada nisu bili u sustavu školskog športa Hrvatskog školskog športskog saveza (nogomet za djevojčice i navijačke skupine).
 • Poluzavršna natjecanja su razina natjecanja školskog športa u kojem se međusobno natječu najbolje ekipe iz županija određene skupine. (20 županija i Grad Zagreb podijeljeni su u 6 skupina, 20 županija u 5 skupina, a Grad Zagreb kao zasebna skupina. Tako se na poluzavršnom natjecanju nađu četiri najbolje ekipe iz svake županije.). Članovi Skupštine temeljito su pretresli svaku stavku i donijeli sljedeće odluke:
  •  troškovi prehrane po svakom učeniku odnosno voditelju smanjuju se sa 65 kuna na 40 kuna;
  • liječnički troškovi smanjuju se s 500 na 340 kuna;
  • voditeljima ekipa dnevnica se smanjuje sa 170 na 85 kuna;
  • dopunski se troškovi neće priznavati osim troška najma atletskog stadiona i bazena za organizaciju poluzavršnog natjecanja;
 • Univerzalna športska škola važan je program Hrvatskog školskog športskog sveza. Ove školske godine program se provodi u 289 odjeljenja u svim hrvatskim županijama. Usprkos odličnim povratnim informacijama, zadovoljstvu roditelja i djece, članovi Skupštine smanjili su naknadu voditeljima Univerzalne športske škole sa 140 na 100 kuna po jednom školskom satu u bruto iznosu. Skupština je izrazila nadu da će voditelji uvažiti okolnosti i razumjeti donošenje ovakve odluke.
 • Članovi Skupštine donijeli su odluku da će se promijeniti način isplate potpore školskim športskim društvima, na način da će se u 2010. godini planirani iznos sredstava za potporu isplaćivati kao potpora za rad Županijskih školskih športskih saveza. Svaki Županjski savez primit će iznos od 1113,97 kuna po školi (ŠŠD-u). Županijski savezi će tako dobivena sredstva trošiti potpuno samostalno, s tim da će imati obvezu da Hrvatski školski športski savez izvijeste o tome na koji su način potrošili sredstva. U praksi će to izgledati ovako: Hrvatski školski športski savez će iznos od 1113,97 za svaku školu u kojoj postoji školsko športsko društvo, uplatiti Županijskom školskom športskom savezu. Županijski savez može ali i ne mora taj iznos proslijediti školi. Odluku o tome kojoj će školi i koji iznos biti proslijeđen donijet će nadležno tijelo Županijskog školskog športskog saveza. Skupština HŠŠS-a je također odlučila da će se svi dodatni prihodi Hrvatskog školskog športskog saveza utrošiti u svrhu potpore Županijskim školskim športskim savezima.
 • Hrvatski školski športski savez član je Međunarodnog školskog športskog saveza (ISF). U 2010. godini HŠŠS će sudjelovati na dva Svjetska školska prvenstva: prvenstvu u stolnom tenisu u Brnu, Češka Republika i rukometnom prvenstvu u Bragi, Portugal. HŠŠS će nastup naših učenika na prvenstvu u Portugalu u potpunosti financirati s 294.532,00 kune, a novčano će poduprijeti odlazak učenika na prvenstvo u Češku s 20.000,00 kuna.
 • Imajući u vidu složenu financijsku situaciju članovi Skupštine odlučili su smanjiti troškove rada HŠŠS-a. Radnicima je smanjena plaća za 10%, a također ime se neće se isplatiti božićnice, regresi i svi eventualni dodaci na plaću. Članovi Skupštine oformili su Povjerenstvo za rješavanje pitanja službenog vozila Hrvatskog školskog športskog saveza, pitanje zakupa poslovnog prostora i ustrojstva HŠŠS-a. Povjerenstvo ima zadaću pronaći najpovoljnije rješenje po pitanju službenog automobila, pronaći najpovoljnije rješenja za zakup poslovnog prostora HŠŠS-a i izraditi prijedloge izmjena i dopuna Statuta Hrvatskog školskog športskog saveza. Skupština je također donijela odluku o tome da svi članovi Izvršnog odbora (Predsjednik Saveza, dopredsjednici i članovi) neće primati naknadu za članstvo u Izvršnom odboru.

Dana 17. veljače 2010. godine održana je 29. sjednica Izvršnog odbora na kojoj je odlučeno da će se 25. veljače 2010. godine održati izvanredna izborna sjednica Skupštine Hrvatskog školskog športskog saveza.

Komentari

iWEZDcPUSeiPWLSV    06.02.2012, 14:08:52
E0dqjU , [url=http://ilozmwysjmkw.com/]ilozmwysjmkw[/url], [link=http://iieehgrdfeql.com/]iieehgrdfeql[/link], http://bpricqwcezcb.com/
vURreXnyq    06.02.2012, 13:52:26
yEIsCU , [url=http://wmsbkyztbcit.com/]wmsbkyztbcit[/url], [link=http://gdcabvtdkneh.com/]gdcabvtdkneh[/link], http://eshhmmybzrti.com/
ZuynmRlSxLDxmYr    06.02.2012, 10:18:45
7GWOpA <a href="http://bepbjyqimfmh.com/">bepbjyqimfmh</a>
rYEZNYtFqzD    05.02.2012, 12:34:06
Bok Simon,This is an encellext collection of quotations that light up the way forward in medical practice. Its not the level of sophisticated technology, the number of syllables in the technical jargon we use to describe complex biological processes, or the shallow thinking based on physics which is a century out of date U, none of these which will bring us an iota of progress. Rather its the insight into key concepts and the effective use of them in clinical practice that are our only solution. Heavy metals, and in particular mercury, are key toxins and carry a comparative weight of importance 100s of times greater than the myriad bio-markers that both our conventional and not-so-conventional peers obsess over. The irony is that the truth is relatively simple: we are poisoning ourselves to death and we dont even recognise our poison.VA:F [1.9.7_1111]Ocijenite ovaj komentar od 1 na 5:molimo pričekajte ...Ocjena: 5.0/5 (1 glasovanje)
sldMeSGbcmfFkhbnDR    04.02.2012, 15:15:55
2tPTw7 , [url=http://ksizmksfpdte.com/]ksizmksfpdte[/url], [link=http://bgfoexjldxbh.com/]bgfoexjldxbh[/link], http://yronlbbbtgtp.com/
AhhXgqaKnlRanupX    04.02.2012, 10:54:06
gdtpim <a href="http://lnbizfnxywae.com/">lnbizfnxywae</a>
warBAlASExaVTrkuksz    04.02.2012, 09:15:08
xdgCsp <a href="http://azkfprwrbjqp.com/">azkfprwrbjqp</a>
QObGwOnbSiFgVEqJuQ    03.02.2012, 16:56:58
uGCKHe , [url=http://lagbfmsrgwmt.com/]lagbfmsrgwmt[/url], [link=http://brcvdzrsmnmt.com/]brcvdzrsmnmt[/link], http://ubqtvmhgpmfe.com/
XJcSlhevfbsI    03.02.2012, 16:52:45
pJNo8B , [url=http://uxviidsnbqkt.com/]uxviidsnbqkt[/url], [link=http://rneaqspwgher.com/]rneaqspwgher[/link], http://yuzmqooiwogx.com/
HZlPSUxkWDGiKIu    03.02.2012, 14:00:04
qXfkC3 , [url=http://pujlrifzocaa.com/]pujlrifzocaa[/url], [link=http://qmrivodfbuoo.com/]qmrivodfbuoo[/link], http://bblujsoybcmp.com/
Komentari 1 do 10 od 34 | Sljedeći | Najstariji

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: