Vijesti » Vijesti iz Saveza » ODBOJKA: Zlato bez izgubljenog seta

ODBOJKA: Zlato bez izgubljenog seta

I ovog jutra, unatoč kiši i tmurnom vremenu, odbojkaške ekipe su spremno ustale iz toplih kreveta u nadi da će danas slaviti svoju pobjedu. Natjecanje je započelo igrama momčadi OŠ Marin Držić iz Zagreba i II. Osnovne škole Varaždin te ekipa OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića i OŠ Jelenje iz Dražica. Držići su na protivnike krenuli opasno od samog početka te su ubrzo postigli duplo više bodova od Varaždinaca. Isto to ponovilo se i sa poenima. Držići su pobijedili Varaždince sa 2:0.


Kod djevojaka je bilo puno napetije jer su razlike u bodovima bile izrazito male tijekom svake igre. Ekipa iz Zaprešića imala je veliku podršku navijača. Unatoč tome ta ekipa se našla na 3. mjestu. Nakon prvog poraza potekle su suze, a u zadnjoj igri su pobijedile sa 2:0. Plakanje i međusobna potpora zasigurno ih je potaknula na borbu. Upravo zbog toga svaka iduća igra bila je sve teža. Djevojčice su se borile do kraja, a velike razlike u rezultatima samo su ih potaknule na to da budu još bolje i da tu razliku smanje.

Prvakinje su bile djevojčice iz OŠ Vladimira Nazora koje su uspjele pobijediti čak i sa kapetanicom koja je cijelu noć bolovala. Iako je momčad OŠ Marina Držića od početka bila favorit zbog svog uspjeha prošlih godina, momčad OŠ „Braća Bobetko“ iz Siska nije se tako lako dala poraziti pa je bilo jako zanimljivo pratiti finale.

Uzvici su dolazili sa svakog dijela tribina, a mogli su se čuti i komentari o igračima i kvaliteti njihove igre. Svi su bili oduševljeni igrom momčadi osnovne škole Marina Držića koja je na kraju i pokupila najveći pehar. Pobijedili su bez ijednog izgubljenog seta. Možda je ključ njihovog današnjeg uspjeha u tome što se njihov trener pobrinuo za to da se odmore i da na njih ne utječu nikakvi vanjski utjecaji. Zaključao ih je u sobe i uzeo im mobitele. Osim što su se odmorili dečki su imali vremena razmisliti o taktikama i družiti se.

Ivana Šarić