Vijesti » Vijesti iz Saveza » ODBOJKA: Varaždinci jači od tuge

ODBOJKA: Varaždinci jači od tuge

Image - ODBOJKA: Varaždinci jači od tuge

Odbojkaši iz Zagreba su vrlo sigurno izašli na teren s kapetanom Marelićem, juniorskim reprezentativcem. Prvu utakmicu su odigrali protiv Rovinja. To je zapravo bila repriza prošlogodišnjeg finala. Rovinj je pobijedio, a morao se igrati treći set. Iako imaju odlične pucače, u više navrata su htjeli ići „glavom kroza zid“, tj. smečevima kroz rovinjski blok.

To im je oduzelo puno poena, a i živaca. Nakon izjednačenja u setovima, Zagreb je počeo raditi greške, a Vodanović je nesportskim ponašanjem zaslužila žuti karton. Utakmica protiv Varaždina je prošla vrlo mirnim tonom za razliku od prijašnje.

Varaždincima je veliki plus bio Somođi, reprezentativac Hrvatske. Ipak nisu pobijedili, ali su se zato proslavili slavljenjem svakog poena. Veselju nije bilo kraja čak i kada su izgubili protiv Rovinja. Skakali su i veselili se, a trener je, vidjevši da će izgubiti, promijenio cijelu postavu i tako dozvolio i manje spretnim igračima da se pokažu. U drugoj skupini su prošli Slavonski Brod kao prvoplasirani i Šibenik.

Odbojkašice Zagreba su razbile Čakovčanke odličnom igrom. S Porečankama je situacija bila mnogo teža, nisu ih pobijedile. Mnoge smečeve su domaće puknule u aut, ali ŠPOGI-jevke, kao ni prošle godine nisu bile spremne na takve protivnice.

Tri igračice Poreča su u reprezentaciji, a jedna od njih je i Vedrana Jakšić. Trenutno je zbog ozljede na klupi, a drage volje je ispričala svoj odbojkaški put do Poreča. Tim se sportom bavi od malih nogu, majka joj je trenerica. Živjela je u Osijeku, ali se na poziv OK Poreča preselila i sada je ponosna igračica te uspješne ekipe. Sutra će tako u polufinalima igrati ove četiri ekipe: Poreč, Vinkovci, Zagreb i Petrinja.

Sara Borzić

-->