Vijesti » Vijesti iz Saveza » Odbojkaško slavlje u bučnoj dvorani

Odbojkaško slavlje u bučnoj dvorani

Image - Odbojkaško slavlje u bučnoj dvorani

Državno prvenstvo u školskoj odbojci završilo je natjecanjem osnovnoškolaca i osnovnoškolki u kojem su pozlatile momčad OŠ Bartol Kašić Zagreb i ekipa OŠ Vladimira Nazora Vrsar.

Dječaci OŠ Bartol Kašić Zagreb u polufinalnom susretu uvjerljivo su slavili protiv OŠ prof. Filipa Lukasa Kaštel Stari. U isto vrijeme na drugoj strani dvorani djevojčice OŠ Vladimira Nazora Vrsar slavile su nad ekipom OŠ Antuna Augustinčića Zaprešić. OŠ Jurja Dobrile Rovinj u kategoriji za dječake pobijedila je momčad OŠ Bijelo Brdo dok je u drugoj polufinalnoj utakmici za djevojčice slavila OŠ Vladimir Nazor Slavonski Brod unatoč sjajnom otporu OŠ majstora Radovana Trogir tijekom oba seta. Zanimljivo je kako su sve polufinalne utakmice u obje kategorije imale isti rezultat (2:0).

Poražene ekipe borile su se za 3. mjesto pa su se susrele momčadi OŠ prof Filipa Lukasa Kaštel Stari i OŠ Bijelo Brdo gdje je OŠ Bijelo brdo osvojila brončanu medalju. Broncu su osvojile i djevojčice Oš Antuna Augustinčića Zaprešić koje su nadvladale ekipu OŠ majstora Radovana Trogir.

U finalu za dječake borile su se momčadi OŠ Bartol Kašić Zagreb i OŠ Jurja Dobrile Rovinj. Unatoč ozljedi Ante Gaćine, igrača zagrebačke škole koji je u drugom setu nezgodno pao na lijevu ruku i napustio igru, OŠ Bartola Kašića održala je dobru razliku tijekom oba seta. Rezultatom 2:0 Zagrepčani su osvojili titulu prvaka Hrvatske u osnovnoškolskoj odbojci, a dodatno ih je razveselio i Ante koji im se odmah pridružio u slavlju.

Finale za djevojčice bučna dvorana dočekala je u velikoj napetosti. S obzirom da je finale za dječake završilo ranije, sve odbojkaške ekipe fokusirale su se na borbu za zlato između ekipa OŠ Vladimir Nazor Slavonski Brod i OŠ Vladimira Nazora Vrsar. Uz glasnu podršku Rovinjana u napetoj utakmici učenika Nazora djevojčice iz Vrsara nadvladale su Brođanke 2:1 i proslavile zlatnu medalju zajedno sa srebrnim Rovinjanima.

IPL novinarka: Nikolina Jurković

 

-->