Vijesti » Vijesti iz Saveza » Nikica Perković - novi predsjednik HŠŠS-a

Nikica Perković - novi predsjednik HŠŠS-a

Image - Nikica Perković - novi predsjednik HŠŠS-a

Hrvatski školski športski savez održao je u četvrtak 16. prosinca 2010. redovnu izbornu Skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo Saveza. Na sjednici, koja je održana u vijećnici Kineziološkog fakulteta, članovi Skupštine HŠŠS-a birali su novog predsjednika Saveza, predsjednika i jednog člana Nadzornog odbora, te dopredsjednike i članove izvršnog odbora.

Kandidature za mjesto predsjednika istaknuli su Nikica Perković ispred Županijskog školskog športskog saveza Sisačko-moslavačke županije i Andrija Vučković ispred  Županijskog školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije. Andrija Vučković obnašao je dužnost predsjednika HŠŠS-a od 25. veljače ove godine nakon što su delegati  na izvanrednoj izbornoj Skupštini dužnosti razriješili i tadašnjeg predsjednika Franju Arapovića i cijeli Izvršni odbor HŠŠS-a.  

Broj delegata u Skupštini HŠŠS-a broji 24, po jedna iz svake županije, s tim da tri županije, Splitsko-dalmatinska, Osječko-baranjska i Grad Zagreb imaju po dva delegata u Skupštini.  Radu ove izborne skupštine nije prisustvovao delegat iz Istarske županije.  Sjednicom izborne Skupštine predsjedavao je Gergard Lempl koji je 23-oje delegata pozvao da javnim glasanjem pristupe izboru jednog člana Nadzornog odbora. Zadatak je bio iznimno lagan jer je za mjesto člana Nadzornog odbora bio prijavljen samo jedna kandidat - Vladimir Mijić (kandidat Primorsko-goranske županije). Članovi Skupštine jednoglasno su izabrali predloženog kandidata. Drugog člana u Nadzornom odboru imenuje Ministarstvo znanosti, o obrazovanja i športa. Ministarstvo je imenovalo Krešimira Šamijiu, a Skupština je to imenovanje kasnije i verificirala. Skupštine je od dva kandidata za mjesto predsjednika Nadzornog odbora HŠŠS-a tajnim glasanjem, većinom glasova izabrala Dragutina Miklečića - kandidata Sisačko-moslavačke županije. Protukandidat Miklečiću bio je Dubravko Ižaković - kandidat Osječko-baranjske županije, koji je dužnost Predsjednika Nadzornog odbora obašao od 25. veljače ove godine. Miklečić je dobio 15, a Ižaković 8 glasova.

Nakon izbora za Nadzorni odbor skupštinari su saslušali predstavljanje predsjedničkih kandidata, a potom pristupili tajnom glasanju za mjesto predsjednika HŠŠS-a. Zaokruživanje je proteklo u hipu, a brojanje glasova još i brže. Kandidat Nikica Perković dobio je 14, a kandidat Andrija Vučković 9 glasova. Svi glasački listići bili su važeći.

vijest-1640-2

Nikica Perković je odmah nakon proglašenja rezultata svima zahvalio na podršci i izrazio spremnost da HŠŠS  i sve njegove službe rade kao tim u cilju jačanja školskog športa. "Neka svaki dan, jedno dijete bude više u školskom športu" - naglasio je Perković. 

Perković je potom imenovao svoje najbliže suradnike dva dopredsjednika i pet članova Izvršnog odbora HŠŠS-a. Devetog člana Izvršnog odbora HŠŠS-a  imenovalo je Ministarstvo znanosti, o obrazovanja i športa. Bit će to i dosadašnji član Izvršnog odbora mr.sc. Jozo Ćavar. Perković je kao predsjednik i član Izvršnog odbora a za svoje najbliže suradnike predložio je kao dopredsjednika Zdravko Omrčena (Splitsko-dalmatinska županije) i Andriju Vučkovića (Osječko-baranjska županija). Za nove  članove Izvršnog odbora Perković je predložio: Jadranku Duvančić (Zadarska županija), Gerharda Lempla (Primorsko-goranska županija), Želimira Holera (Virovitičko-podravska županija), Antu Dragića (Međimurska županija) i Zvonimira Halameka (Grad Zagreb). Članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili prijedlog novoizabranog predsjednika.

vijest-1640-3

Bivši predsjednik Andrija Vučković, čestitao je novoizabranom predsjedniku, novim članovima izvršnog odbora, svim članovima skupštine i djelatnicima saveza na dobro odrađenom poslu, naglasivši dobro organizaciju i demokratsko ozračje u kojem je Skupština provedena.

Novoizabrani predsjednik Nikica Perković pozvao je sve da se kao tim uključe u rad koji će kao rezultat imati jak sustav školskog športa.

vijest-1640-4

Nakon završetka rada Skupštine svi članovi i djelatnici okupili su se na prigodnom domjenku.

Više o Nikoli Perkoviću

Komentari

Učenik    17.12.2010, 12:49:39
Čestitamo!!

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: