Vijesti » Vijesti iz Saveza » NEKI ZAVRŠILI NA POSTOLJU, ALI SVI NA KRAJU U BAZENUI

NEKI ZAVRŠILI NA POSTOLJU, ALI SVI NA KRAJU U BAZENUI

Image - NEKI ZAVRŠILI NA POSTOLJU, ALI SVI NA KRAJU U BAZENUI

Završnica državnog prvenstva u košarci za dječake 5. i 6. razreda održana je u prostorima Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca. Sudionici završnog natjecanja bili su učenici OŠ Trnsko iz Zagreba (ŠŠD Trnsko), OŠ Vijenac iz Osijeka (ŠŠD Davor), OŠ Strožanac iz Podstrane (ŠŠD Mislav) i OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog (ŠŠD Jastreb).

Natjecanje su otvorile ekipa iz Podstrane i Jastrebarskog. U vrlo zanimljivoj i napetoj utakmici odlučivale su nijanse. Zahvaljujući efektnim tricama, u posljednjoj četvrtini, pobijedila je ekipa Jastrebarskog i osigurala finalnu utakmicu. U drugoj utakmici dana, između Zagrepčana i Osječana, nije bilo napetih obrata. Od prve minute Zagrepčani su uvjerljivo vodili te nisu pružili protivniku mogućnost da ih ozbiljnije ugrozi. Nakon toga slijedila je utakmica za treće mjesto između ekipa iz Osijeka i Podstrane, koja im nije ostavila gotovo nikakvih mogućnosti za napad pa je na kraju osvojila 3. mjesto pobijedivši rezultatom 45:15.

Finalna utakmica, dvoboj učenika iz Jastrebarskog i Zagreba, bila je vrlo uzbudljivija. Na terenu suparnici, no izvan njega dobri prijatelji, znali su sve načine protivnikove igre. Počelo je dobrim napadima te su u prve dvije minute "pale" dvije trice s obje strane. Strahu nije bilo mjesta jer je ulog bio veliki - naslov prvaka Hrvatske. Cijelom je utakmicom dominirala brza i dobra igra Zagrepčana, koji su poveli u prvoj četvrtini. Što je više vrijeme prolazilo, još su podizali prednost, a “Jastrebi” sve više gubili koncentraciju. I na kraju se morali zadovoljiti drugim mjestom. Slavile su obje strane jer sigurno nije mala stvra biti među prve dvije ekipe u državi.

Pehare, medalje i plaketu za prvake, dodijelio je Josip Šimunović, koordinator natjecanja i predsjenik Natjecateljskog povjerenstva. Svi su košarkaši odlučili proslaviti svoje uspjehe kupajući se na obližnjem bazenu.

Natjecanja su završila, ali mi se družimo i dalje pa sutra idemo razgledati Vukovar.

IPL novinarka: Helena Vuković

-->