Vijesti » Vijesti iz Saveza » NE MOŽEŠ BITI NEZADOVOLJAN AKO SI PRVI

NE MOŽEŠ BITI NEZADOVOLJAN AKO SI PRVI

Image - NE MOŽEŠ BITI NEZADOVOLJAN AKO SI PRVI

Današnje natjecanje, koji je dio Državnog prvenstva za osnovne škole u rukometu, ispunili su brojni sedmerci, žuti kartoni i isključenja. Tijekom današnjeg dana, u dvorani Velog Jože bilo je puno ozljeda igrača. Dokorica je svima odmah pomogla, a jedna djevojčica, Martina Krajpl je prevezena u bolnicu u Pulu kolima Hitne pomoći. Naime, dok je igrala u jednom duelu pala je na pod i ozljedila lakat. Srećom, u bolnici su joj namjestili lakat.

Martina Krajpl igra za Oluju iz Sinja. Oluja je bila izjednačena s Vihorom iz Ivanić-Grada, a u utakmicu protiv Nikole Tesle iz Zagreba je pobijedila. Djevojčice su bile puno žilavije i borbenije nego dečki i kod njih je bilo više ozljeda. Neke ozljede nisu bile tako ozbiljne i djevojčice su nastavile s igrom, a zbog nekih ozljeda više nisu mogle ulaziti u igru. Djevojčica iz OŠ Nikole Tesle, Laura Suvajac je dobila crveni karton zbog nesportskog ponašanja i više nije mogla ulaziti u igru. Od djevojčica prvo mjesto u skupini A je zauzela OŠ domovinske zahvalnosti, a u skupini B prva je bila OŠ ''Braća Radić''.

Čim je počela utakmica, dječak iz Varaždina je zabio gol u prvih 20 sekundi. Dok je Varaždin igrao protiv Petrinje, bilo je mnogo isključenja, čak i zbog nepravilnog izlaženja iz igre. Igrač Varaždina, Fran Žganec Brajša je dobio tri puta žuti karton zbog čega nije mogao nastaviti igru. U drugim utakmicama bilo je dosta isključenja na 2 minute.

Favoriti kod dječaka su OŠ Malešnica iz Zagreba, OŠ Stanovi iz Zadra, VI. OŠ Varaždin i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Senja jer su fizički najdominantniji i zbog toga su u blagoj prednosti.

Većina natjecatelja je zadovoljna uspjehom koji su ostvarili. Trener Malešnice iz Zagreba je rekao: „Ne možeš biti nezadovoljan ako si prvi“ čime nam je dao do znanja da je ponosan na svoju momčad. Sutra svih čeka veliki izazov. Izazov u kojem trebaju dati sve do sebe i uložiti veliku upornost i trud.

 

IPL novinarka: Gabrijela Kusanović

 

-->