Vijesti » Vijesti iz Saveza » NA TRONU MOŽE BITI SAMO JEDAN

NA TRONU MOŽE BITI SAMO JEDAN

Image - NA TRONU MOŽE BITI SAMO JEDAN

Žurno ulazeći u zagušljivu dvoranu 'Lenije' shvatila sam da je prva utakmica košarkašica već počela. Sjela sam i izvadila pribor za rad.

Igrao je Zagreb protiv Petrinje. Bolje, a izuzetno borbenije, bile su bijele lavice iz Petrinje koje su pobijedile 35:17 te si tako osigurale ono po što su zapravo i došle. Medalju.

Utakmica Slavonskog Broda i Dugopolja bila je druga utakmica. Prvu četvrtinu te utakmice označila je dominacija Broda (11:2), no u drugoj su se stvari počele mijenjati. Došlo je do izjednačenja, a kako je vrijeme prolazilo, ekipa koja je na početku gubila sada je bila daleko iznad svojih protivnika. Ovaj neočekivani preokret Dugopolju je donio pobjedu.

 Temperatura je rasla zajedno s iscrpljenošću, a za odigrati su ostale još dvije utakmice; finalna i borba za broncu.

Kao i obično, šećer se ostavlja za kraj pa je prva od te dvije utakmice bila ona za 3. mjesto. Slavile su Zagrepčanke pobjedom nad ekipom Broda rezultatom 35:22. Oba sastava igrala su s velikim žarom i željom za pobjedom. Ipak netko mora biti bolji… Brođanke su ostale bez medalje, ali su igrom opravdale svoj dolazak. Biti četvrti u državi nije mala stvar!

Finalna, ujedno i najvatrenija utakmica vodila se između Dugopolja i Petrinje, treneri puni emocija, a igračice pune želje za pobjedom. Budući da su ekipe stalno bile pod izjednačenjem, igralo se na produžetke - dvije najbolje ekipe u državi mučile su se gotovo dva sata. Bilo je padova, suza, ali i sreće među igračicama zbog koje su nakraju one loše stvari zaboravljene.

 Kako na tronu može biti samo jedan, to je ovoga puta bila OSNOVNA ŠKOLA DUGOPOLJE koja je zlato osvojila rezultatom 24:17. Iako druge u državi, razočaranje nisu mogle sakriti - suze su jednostavno potekle. No, sve ima svoj smisao. Ovo će biti samo još jedno vrijedno životno iskustvo.

 Predsjednica natjecateljskog povjerenstva održala je završnu riječ, uručila je igračicama i njihovim trenerima priznanja, medalje i pehare te proglasila ovo državno natjecanje za mlade košarkašice - zatvorenim. J

IPL Novinarka: Julia Šaravanja

-->