Vijesti » Vijesti iz Saveza » Na tribinama je bilo napetije nego na terenu

Na tribinama je bilo napetije nego na terenu

Image - Na tribinama je bilo napetije nego na terenu

Prvi dan Državnog prvenstva za osnovne škole u košarci bio je pomalo usporen. Osnovnoškolci su opušteniji nego što je to bila srednja škola. Krenuli su u boj za finale natjecanja, u dvorani Žatika s početkom u 8:30 sati.

U nekim utakmicama ponestalo je entuzijazma, dok se u nekima probudio borbeni duh. Zanimljivih manevara nije bilo mnogo, ali publika je glasno bodrila košarkaše i košarkašice. Momčadi Kastav, Zagreb, Koprivnica i Zadar, ostvarile su svoje naume i prošle na sutrašnje završno natjecanje, kao i ekipe Vodice, Zaprešić, Slavonski Brod i Zagreb.

Atmosferu je podigla zadnja utakmica u skupini A, Kastav protiv Zagreba, koja je bila puna preokreta. Kastav je u prvom poluvremenu vodio, ali je Zagreb očekivano preuzeo vodstvo. U zadnjim sekundama Kastav je pokušao vratiti prednost, ali je utakmica završila pobjedom Zagreba, s rezultatom 40:41. Obje momčadi su se željno borile za pobjedu. Na tribinama, svaki pokret igrača pratili su roditelji. Publika je vrlo glasno izražavala svoje nezadovoljstvo, prigovarajući sudcima na skoro svaku njihovu odluku.

Već u prvoj utakmici u kategoriji djevojčica, Noela Markulin, košarkašica Zaprešića, iskrenula je zglob i više nije mogla nastaviti s igrom. Unatoč ozljedi njena ekipa je uspijela izboriti mjesto u završnici natjecanja.

U iščekivanju sutrašnjeg dana, košarkaši i košarkašice će se odmoriti u hotelu i pripremiti za finale, uživat će u suncu koje je napokon zasjalo nakon kišnog dana.

 

IPL novinarka: Maja Sadiković

-->