Vijesti » Vijesti iz Saveza » MALO SLAVE NA OVOM NATJECANJU NAM NEĆE NAŠKODITI

MALO SLAVE NA OVOM NATJECANJU NAM NEĆE NAŠKODITI

Image - MALO SLAVE NA OVOM NATJECANJU NAM NEĆE NAŠKODITI

Ivan Vranjić iz Osnovne škole Vrbani i Martina Taritaš Iz Osnovne škole Ivanska razgovarali su s IPL-ovkom nakon proglašenja i podjele medalja. Oboje su bili presretni pa ni sami nisu znali što govore. Naši nogometaši i nogoetašice zasluženo su osvojili prvo mjesto, a njihov osvrt na to bio je ovakav…

IPL: Oboje se bavite nogometom, kao svojom slobodnom aktivnosti ili ste tu ipak samo zato što vas nogomet dobro ide?

Martina: Ja da, treniram već 6-7 godina.

Ivan: Više ne treniram, trenirao sam davno ali sam ubrzo odustao jer se nisam vidio u tome.

IPL: Martina, imaš li neke istaknute trenutke svoje „mini“ karijere?

Martina: Pa ima puno, ne znam kaj da kažem. Na neki način se ističem od svojih suigračica. Suigračice govore kako igram najbolje, no ipak ne volim se isticati i odvajati od ostalih. Samo ću reći da igram za hrvatsku reprezentaciju od ove godine i to me još više potiče i zbog toga sam sama sebi još bolja.

IPL: Ivane, zbog čega nisi nastupio na ovim utakmicama u Poreču?

Ivan: Nisam sudjelovao jer jedan moj kolega iz momčadi nije ponio dres pa sam mu ja dao svoj kako bi on mogao igrati. Ideja toga da mu dam dres bila je sklopljena dogovorom i nije mi žao što je on igrao umjesto mene zbog toga što sam i sam svjestan da on igra bolje od mene.

IPL: Protiv koga je vaš tim igrao na Poluzavšinici ovog natjecanja i kako su te utakmice tekle?

Martina: Mi smo igrale protiv Dugog Sela i Popovače. Utakmice su tekle regularno i bilo je skroz lagano pobijediti ih. Protiv Dugog Sela bilo je teže igrati jer su bili jača ekipa, ali i njih smo namazale.

Ivan: Mi smo odmah došli kao pobjednici Zagreba. Nismo imali nikakva među županijska natjecanja.

IPL: Jeste li se kao ekipa, nakon jučerašnjih rezultata, nadali današnjoj pobijedili?

Martina: Pa, došle smo pobijediti i biti najbolje. Naravno da smo se nadale pobijedi. Prošle smo godine također bile na državnom natjecanju tako da smo znale kako to sve zapravo ide. Išle smo na sve ili ništa. Dale smo sve od sebe i drago nam je što smo pobijedile.

Ivan: Svi smo se nadali, a ja sam osobno vjerovao da ćemo pobijediti i osvojiti prvo mjesto. Uvijek ima onih koji se nadaju i oni koji su skeptični. Što se tiče našeg trenera on je u potpunosti neodlučan, kao i uvijek. Ne želi ništa govoriti da se ne bi uvalio u probleme.

IPL: Što imate reći o svojoj ekipi, jeste li zadovoljni i je li se netko izdvaja u svemu tome?

Martina: Meni je moja ekipa odlična i ne bi ih mijenjala za ništa na svijetu. Ne bih nikoga posebno izdvojila jer smatram da smo sve zajedno dale najviše od sebe. Svakako bi nadodala da mi činimo tim i kada nekoga ne bi bilo tu sve to ne bi bilo isto. Ipak, moje suigračice kao najbolju izdvajaju mene, što je i razlog tomu zbog čega sam kapetanica, ali i dalje mislim da sve zajedno činimo jednu cjelinu.

Ivan: Svi su odlični i odlično su igrali. Smatram ih dobrim prijateljima i dobrim igračima, nemam nikakvu primjedbu na njih niti na njihovu igru. Drago mi je što sudjeluju kao momčad zajedno, jer to i jest čar timskog sporta. Istaknuo bih ipak Čolića i Zemana. Oni su napravili najveći posao , pogotovo Zeman zbog toga što je on igrao ozlijeđen kroz cijelo ovo natjecanje. Njih dvojica su nas praktički doveli do pobjede. Također bih spomenuo golmana Lovrečkog zbog toga što je on stvarno fantastično branio

Na kraju intervjua Martina je nadodala da joj je drago što su prve kako im se dečki iz škole više ne bi rugali zbog toga što one, kao djevojčice, igraju nogomet. Rekla nam je kako joj je drago što dečki sada imaju više razloga da budu ljubomorni na njihovu igru nego li da ih zezaju. Također i Ivan i Martina spomenuli su svog voditelja, trenera i za njega rekli kako je najbolji trener na svijetu. Martina je također nadodala da joj je žao što je već osmi razred i što će sad morati napustiti svog trenera zbog toga što su vrlo kratko skupa jer je on dobio posao u njihovoj školi tek prije godinu i pol. Oboje se zahvaljuju suigračima i treneru jer kažu da im ovo malo slave na ovom natjecanju ipak neće naškoditi.

 

IPL novinarka: Zara Bulat

-->