Vijesti » Legende hrvatskog sporta » Goran Ivanišević - legenda hrvatskog sporta

Goran Ivanišević - legenda hrvatskog sporta

Image - Goran Ivanišević - legenda hrvatskog sporta

LEGENDA HRVATSKOG SPORTA - GORAN IVANIŠEVIĆ - rođen 13.09.1971. u Splitu

Nastavljamo rubriku o legendama hrvatskog sporta. Gorana Ivaniševića se, svi samo malo stariji, jako dobro sjećaju.Istinski teniski AS koji je najpoznatiji bio upravo po svojem servisu i brojnim asevima.

Ponedjeljak, 09.07.2001. godine ostat će zlatnim slovima upisan u povijest hrvatskog tenisa. Tog dana, Goran Ivanišević osvojio je najveći teniski turnir na svijetu - WIMBLEDON. Goran je naslov osvojio nakon maratonskog finala protiv Patricka Raftera i to sa 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. To je i do dan danas ostala jedna od nejljepših ispričanih teniskih priča. Naime, Goran je u povijest ušao i kao jedini osvajač Wimbledona koji je na turniru nastupao uz pozivnicu organizatora. Osvojeni Wimbledon, Goran je posvetio pokojnom Draženu Petroviću uz riječi "Ovo je za Dražena Petrovića, nadam se da me gore gleda, on je bio najveći." Od legende za legendu.

Goran je nastupao i na 4 Olimpijskih igara (od 1988. do 2000.) te 1992. godine u Barceloni osvojio prve olimpijske medalje za Hrvatsku. Osvojio je tada 2 brončane medalje (jednu pojedinačnu, a jednu u paru s Goranom Prpićem). Najbolji plasman na ATP ljestvici imao je 1994. godine kada je zauzimao 2. mjesto.

Da, ne smijemo ne spomenuti kako je Goran vjerojatno razbio i najviše reketa na teniskim mečevima, ali bio je i ostao jedan od najomiljenijih hrvatskih sportaša.

Svima toplo preporučamo da pogledate dokumentarni film HRT-a o Goranu Ivaniševiću i Wimbledonu 2001. Jako nadahnjujuća priča.

-->