Vijesti » Legende hrvatskog sporta » Dražen Petrović - legenda hrvatskog sporta

Dražen Petrović - legenda hrvatskog sporta

Image - Dražen Petrović - legenda hrvatskog sporta

LEGENDA HRVATSKOG SPORTA - DRAŽEN PETROVIĆ (22.10.1964. - 07.06.1993.)

Započinjemo novu rubriku u kojoj ćemo vas upoznavati s najvećim hrvatskim sportašima...da se ne zaborave, ali i da vas istinski sportski velikani motiviraju na bavljenje sportom. A rubriku ćemo započeti, s kime drugim nego košarkaškim Mozartom...DRAŽENOM PETROVIĆEM...

Karijeru je počeo u Šibenki s kojom je osvojio prvenstvo Jugoslavije (naknadno im oduzeto za "zelenim" stolom). Logičan nastavak bio je odlazak u Cibonu s kojom se dva puta popeo na vrh Europe te osvajao brojne druge trofeje. Nakon toga potpisao je za Real Madrid, a zatim odlazi u NBA. Prvo je bio u Portlandu, a zatim prešao u New Jersey nezadovoljan minutažom. I tu je bio nezaustavljiv. Nakon pet godina uveo je svoju momčad u doigravanje, postao najbolji igrač i izabran je u treću petorku NBA lige. Na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni s Hrvatskom je osvojio srebro nakon finala protiv američkog Dream Teama. Nažalost, godinu dana poslije poginuo je u prometnoj nesreći dok je putovao s utakmice reprezentacije. Bilo mu je samo 28 godina.

Dražen nas je nažalost napustio prije 20 godina, ali iza sebe je ostavio neizbrisiv trag te nevjerojatne trenutke kojih se možete prisjetit u dokumentarnom filmu HTV-a.

Pogledajte dokumentarni film  

Dražen Petrović protiv Michaela Jordana u finalu Olimpijskih igara u Barceloni 1992.

Kako bi se pobliže upoznali s Draženom, svima preporučujemo posjet Muzejsko - memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu.

Više o tome na www.drazenpetrovic.net

-->