Vijesti » Vijesti iz Saveza » KROS: Prije starta prijatelji, na utrci suparnici

KROS: Prije starta prijatelji, na utrci suparnici

Image - KROS: Prije starta prijatelji, na utrci suparnici

Nakon nekoliko kišnih dana,  sunce je obasjalo šumski prostor Zelene Lagune u Poreču, kao da je znalo da će i ono biti potrebno srednjoškolskim natjecateljima u krosu da otrče zadane discipline od 2000 metara za dečke i 400 metara kraća staza za djevojke.


Natjecatelji su puni optimizma i osjećajem pozitivne treme stali na startnu crtu. Inače prijatelji koji se susreću na brojnim atletskim natecanjima, danas protivnici, čekali su onaj odlučujući pucanj pištolja da mogu dati sve od sebe i svoju ekipu osvojiti što više bodova. Ubrzo nakon pucnja pištolja saznali smo pobjednike u muškoj kategoriji – Gimnazija Ivana Zakmardija iz Križevaca, koji su u Poreč već došli kao favoriti. U kategoriji srednjoškolaca svi su se borili do kraja, neki ostali razočarani jer nisu uspjeli u završnom šprintu dostići protivnika, a neki se oporavljali od napora u sjedećem položaju još petnaest minuta nakon trke.


Kao i dečki, djevojke su svu svoju moć usmjerile u trku, no nažalost, dvije djevojke su morale odustati od utrke prije kraja i potražiti pomoć. Pobjedu su odnijele djevojke iz III. Gimnazije Zagreb. S velikim osmjesima primile su u ruke zasluženi pehar i titulu državnih prvakinja. Iako ni jedna njihova trkačica nije bila prva u utrci, zajedno su skupile dovoljno bodova da poraze svoju konkurenciju.


Nakon podjele pehara, natjecatelji su se uputili prema hotelu Delfin, gdje će nakon kratkog i zasluženog odmora proslaviti odlične rezultate. Čestitamo svim natjecateljima i želimo im da se zabave do kraja državnog prvenstva. No također, da bodre svoje prijatelje koji se natječu u drugim sportovima.

Tea Franjić

-->