Vijesti » Vijesti iz Saveza » FOTO: Krapinčani i Zagrepčanke upisali se u povijest

FOTO: Krapinčani i Zagrepčanke upisali se u povijest

Image - FOTO: Krapinčani i Zagrepčanke upisali se u povijest

Posljednji dan državnog natjecanja za srednje škole u Poreču obilježen je finalnim natjecanjima loptačkih sportova.  Dan prije, šest ekipa i momčadi uložilo je puno truda u savladavanje protivnika iz svoje grupe da bi prošli u polufinalne i finalne utakmice. Utakmice nogometa održavale su se u dvorani Intersport u Zelenoj Laguni, gdje su svi natjecatelji i njihovi voditelji smješteni.

Mladići iz Gospića i Krapine su, kao pravi đentelmeni,  prihvatili prvu utakmicu kako bi se djevojke mogle bolje pripremiti za svoje odlučujuće sukobe. Njihova utakmica rezultirala je pobjedom Srednje škole Krapina, koja se od samog početka isticala istreniranim kombinacijama, sigurnošću i povezanosti momčadi.  Druga poluzavršnica pretekla je drugačijim duhom.  Naime, od početka utakmice natjecatelji Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba i Gimnazije „Fran Galović“ iz Koprivnice ispunili su dvoranu energičnim pokušajima nadmudrivanja protivnika, izmjenama igrača i vrlo napetom igrom. Do zadnje minute igre prednost su imali mladići iz Koprivnice, no uz pomoć suca, koji je sudio šesti akumulirani prekršaj, Zagrepčanci su dobili priliku za zabijanjem deseterca i tako izjednačili rezultat. Usljedili su dugotrajni penali iz kojih su prolaz u finale ipak izborili Zagrepčanci, izbacivši jednog od favorita iz borbe za prvo mjesto.  


U kategoriji djevojaka obje poluzavršnice pokazale su koje škole definitivno zaslužuju prolaz u finale. To su I.Gimnazija Osijek, koja je velikom razlikom porazila Gimnaziju Josipa Slavenskog iz Čakovca, i Športska gimnazija iz Zagreba, koja je također daleko iza sebe ostavila Srednju školu Dugo Selo.  


Utakmice za treće mjesto su obje bile veoma napete. Kod dečki postignuto je mnogo golova sa obje strane, no igrači su  bili pod utjecajem snažnih negativnih emocija, koje su uglavnom, kako oni kažu, bile rezultat nepoštenog suđenja. Srebrni pehar kući će odnijeti momčad iz Gospića. Kod djevojaka nije postignuto mnogo golova, već su pred sam kraj u golu Čakovčanka završile dvije lopte, koje su djevojkama iz Dugog Sela donijele brončanu medalju oko vrata.


Finalna utakmica djevojaka imala je ovaj put prednost, jer su organizatori odlučili kako je nogomet tradicionalno muški sport, pa se mladići zaslužuju natjecati na samom kraju državnog prvenstva u nogometu.  Prvakinje u malom nogometu su tako postale djevojke iz Športske gimnazije Zagreb koje će ući u povijest kao prve nositeljice te titule u Republici Hrvatskoj. Doći do te titule nije im bilo lako. Njihove protivnice, Osječanke, jaka su ekipa koja im nije dopustila ni trunku odmora u utakmici.

U konkurenciji mladića, zlatni pehar su u ruke uzeli srednjoškolci iz Krapine. Titulu državnog prvaka osvojili su po drugi put za redom, čime su također ušli u povijest hrvatskog školskog sporta.Čestitamo svim natjecateljima na njihovim rezultatima, želimo im sretan put kući i mnoge lijepe uspomene sa državnog prvenstva u Poreču 2014. godine.

Tea Franjić

 

-->