Vijesti » Vijesti iz Saveza » VIDEO: KOŠARKA: Prvakinje preumorne za veselje

VIDEO: KOŠARKA: Prvakinje preumorne za veselje

Image - VIDEO: KOŠARKA: Prvakinje preumorne za veselje

Drugi dan državnog prvenstva u Poreču mlade nade hrvatske košarke pokazale su svoje sposobnosti u poluzavršnim i završnim utakmicama. Nakon jučerašnjih kola u današnji dio natjecanja izborile su svoj prolaz 4 škole u kategoriji dječaka i 4 škole u kategoriji djevojčica.

Kod dječaka se prvo odigrala napeta utakmica uz pokušaje momčadi osnovne škole iz Đakova da dostignu  momčad iz Zagreba, no bezuspješno. Tako je Zagreb, uz više vikanja i uputa od strane publike nego trenera,  izborio prolaz u finale gdje je igrao protiv momčadi iz Zadra. Zadar je to finale izborio pobjedom nad dječacima iz Kastava u poluzavršnici.

U borbi za treće mjesto je osnovna škola Vladimira Nazora iz Đakova pobijedila osnovnu školu Milan Brozović iz Kastava, koja je pred kraj smanjila razliku, no ipak ne dovoljno.

U finalu je od prvih minuta igre momčad osnovne škole Šimuna Kožičića Benje iz Zadra pokazala svoju dominaciju koju je zadržala sve do kraja, i osvojila titulu državnog prvaka pobjedivši momčad osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Zagreba.

U kategoriji djevojčica ekipa iz Zagreba pobjedila je u poluzavršnici velikom razlikom ekipu iz Dugopolja pokazavši svoju nadmoć već u prvoj utakmici. U drugoj poluzavršnoj utakmici Čakovčanke su izgubile u utakmici s djevojkama iz Slavonskog Broda. Usljedile su veoma napete utakmice. Za treće mjesto sukob osnovnih škola Ivanovec iz Čakovca i Dugopolja iz Dugopolja završio je minimalnim vodstvom Čakovčanka.

Finalna utakmica bila je veoma neodlučujuća sve do zadnjih 5 minuta gdje je pobjedu odnijela osnovna škola Savski Gaj iz Zagreba pobjedivši osnovnu školu Antun Mihanović iz Slavonskog Broda. Kod djevojčica nije došlo do izražaja preveliko veselje, no njihovi skromni osmjesi prikazali su sreću nad osvojenim zlatnim medaljama državnog prvenstva.Tea Franjić

-->