Vijesti » Legende hrvatskog sporta » Janica Kostelić - legenda hrvatskog sporta

Janica Kostelić - legenda hrvatskog sporta

Image - Janica Kostelić - legenda hrvatskog sporta

LEGENDA HRVATSKOG SPORTA - JANICA KOSTELIĆ (05.01.1982.)

Janica Kostelić najveća je, najuspješnija i vjerojatno najsimpatničnija sportašica Hrvatske svih vremena.

Zbilja je bila i ostala, jedna, jedina, neponovljiva. Prava sportska zvijezda.

Jako se malo sportaša kroz čitavu našu povijest oslovljavalo samo imenom. Dražen je bio taj.

I Janica je ta. Bila i ostalo, samo JANICA.

Nema toga što naša Janica nije osvojila:

Skijala je u utrkama Svjetskog kupa i oduševljavala nas punih 9 godina i u to vrijeme postala naboljom hrvatskom sportašicom svih vremena.

Ako je potrebno istaknuti jednu godinu u Janičinom sportskom životu, onda je to svakako 2002. - te godine održane su Zimske Olimpijske igre u Salt lake City-u (SAD) na kojima je Janica postala besmrtna. Osvojila je na tim igrama 3 zlatne i 1 srebrnu olimpijsku medalju i ušla u povijest kao najuspješnija skijašica na jednim Olimpijskim igrama.

Pokušajte samo zamisliti koliko je truda, rada i odricanja potrebno kako bi se osvojile 4 zlatne olimpijske medalje, kako bi se 3 puta osvajao veliki kristalni globus i kako bi se ostvarile sve te silne pobjede.

Janica je bila i ostala veliko nadahnuće brojnim klincima, učenicima, sportašima, odraslima...ma svima!!!

 

Puno, puno probelam imala je sa brojnim ozljedama i operacijama, ali svaki puta nakon ozljede i operacije, vraćala se još jača, još spremnija i još bolja.

Na našu žalost, ali potpuno zasluženo, 19. travnja 2007. godine (sa samo 25 godina) objavila je da odlazi u "mirovinu" i da se povlači iz skijanja.

Da li ima potrebe spomenuti da je otišla na vrhuncu slave i moći, nakon sezone u kojoj je osvojila veliki kristalni globus i u kojoj je porušila mnoge rekorde (osvojeni bodovi u svjetskom kupu, osvojena 1. mjesta u svim disciplinama svjetskog kupa u istoj sezoni...)?

Otići na takav način mogu samo najveći, a JANICA je bila, je i ostat će zauvijek. 

Nemate ili vam fali motiva za bavljenje sportom??? Svima preporučamo pogledati sportski dokumentarac o Janici i Ivici - Dnevnik pobjednika - autora Brune Kovačevića i redatelja Rajka Varlaja.

-->