Vijesti » Vijesti iz Saveza » INTERVJU: Pobjednička taktika „Burek“

INTERVJU: Pobjednička taktika „Burek“

Image - INTERVJU: Pobjednička taktika „Burek“

Sara Vagner i Patricija Sekelj pričaju o pobjedi na državnom prvenstvu, pripremama i provodu u Poreču.

Djevojčice iz OŠ Garešnica, za koje se od prvog dana govorilo da će dogurati daleko u natjecanju, izborile su naslov prvaka. U pripremi su imale i slavljenički govor i kratku koreografiju s kojom su proslavile pobjedu. „Ples“ je završio padanjem na pod, smijanjem i međusobnim čestitanjem. Djevojke su s nama podijelile svoje dojmove.

Kako se trenutno osjećate?

Ajmee, još nismo svjesne da smo prve. Još se ništa nije sleglo. Jako smo sretne.

Kako ste se pripremale?

Pripremamo se već dosta dugo, već 6 godina treniramo u klubu, a već 2-3 u školi. Bile smo stvarno spremne za ovo.

Jeste li očekivale pobjedu?

Ne baš. Naravno, nadale smo se, ali ekipe su bile stvarno jake i mogle smo samo sanjati o ovome. Još uvijek ne vjerujem. Ušle smo u igru agresivno i znale da taj tempo treba održati do kraja. I eto, uspjele smo!

Što su rekle siugračice i obitelji?

Svi su oduševljeni, doma nisu vjerovali da donosimo zlato. Cure su super, presretne, još ne vjeruju kao i mi. Valjda će nas puknut negdje na pola puta kući. Tako to obično jest s natjecanjima, sve ide jako brzo.

A trener? Kakve su mu taktike i odnos s vama?

Trener je puno radio s nama, stvarno je htio ovo kao i mi. Dugo smo i temeljito trenirali i razvili puno taktika. Imamo šifre koje služe kao brzinski dogovor za sljedeću akciju kao burek, Tara lijevo, Tara desno, plus, jedan lijevo, dva desno itd.

Što će vam ostati najviše u sjećanju?

Cijelo iskustvo je bilo genijalno, ali mislim da nam se ova zadnja utakmica urezala u pamćenje i da će se dugo prepričavati.

Marija Bobinski

-->