Vijesti » Vijesti iz Saveza » HŠŠS organizirao posjet Zagreb Indoorsu

HŠŠS organizirao posjet Zagreb Indoorsu

Image - HŠŠS organizirao posjet Zagreb Indoorsu

Hrvatski školski športski savez, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, i Agencija za odgoj i obrazovanje, provode čitav niz mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu, koji su prilagođeni različitoj dobi učenika. U tijeku je provedba Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu, na športskim natjecanjima i izvan njih.

Akcijski plan je permanentan i provodi se od 2008. godine. Provoditelji akcijskog plana organizirali su se tribine, stručna savjetovanja profesora, tiskani su propagandni materijali, organizirane likovne prezentacije učenika i organizirani posjeti učenika sportskim sadržajima.

Hrvatski školski športski savez kao važan čimbenik u ostvarenju Akcijskog plana poduzima veliku edukativnu akciju u kojoj u suradnji sa Županijskim školskim športskim savezima organizira posjet učenika osnovnih i srednjih škola,, ATP teniskom turniru PBZ Zagreb Indoors koji je održan u prvom tjednu veljače u zagrebačkom Domu sportova.

Direktor turnira gospodin Branko Horvat pohvalio je suradnju HŠŠS i PBZ ZG Indoorsa. Evo njegove kratke izjave:

 

Za vrijeme trajanja turnira natjecanje je posjetilo više od 900 učenika iz pet hrvatskih županija: Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Varaždinske, Sisačko-moslavačke i Koprivničko-križevačke.

Prvog dan održavanja Zagreb Indoorsa turnir posjetilo je 50 učenika iz OŠ Lipik iz Lipika. Učenici su se odlično proveli, uživali u teniskoj igri i sportskom navijanju. Naravno, najviše je emocija pobuđeno u kratkom druženju učenika s našim reprezentativcem Ivanom Ljubičićem.

Ravnateljica škole uputila je kratak e-mail zahvale našem savezu.

Cijenjeni,

Zahvaljujem u ime učenika, voditelja i svoje osobno ime na organizaciji i pomoći oko dolaska na Zagreb INDOORS ATP turnir.

Uživali smo u mečevima, a posebno pobjedi našeg tenisača Ivana Dodiga. Nakon meča smo se kratko družili i s Ivanom Ljubičićem.

 

Srdačan pozdrav iz OŠ Lipik!

Ravnateljica

Sanda Ivanović

U srijedu 3. veljače turnir su posjetili učenici iz Krapinsko-zagorske županije.  Na parkiralištu ispred doma sportova bilo je pet autobusa koji su dovezli 250 učenika iz četiri osnovne škole: OŠ Ljudevita Gaja iz Krapine, OŠ Side Košutić iz Radoboja, OŠ Donja Šemnica i  OŠ Gornje Jesenje. Tajnik Županijskog školskog športskog saveza Krapinsko –zagorske županije, gospodin Radovan Cesarec bio je iznimno zadovoljan posjetom, organizacijom i lijepim sportskim ugođajem. Za cijelo vrijeme posjeta nije zabilježen ni jedan jedni problem. Svi učenici sretno su i na vrijeme stigli svojim kućama.

U četvrtak su na tribine Doma sportova došli učenici iz dvije škole: Iz Krapinsko-zagorske došlo je 50 učenika OŠ Stjepan Radić iz Brestovca Orehovičkog.

Učenici iz Brestovca jedva su dočekali da mogu zauzeti mjesta na tribinama. Njihov voditelj i učitelj TZK Pavlović Srećko bio je presretan, možda sretniji od djece koju je doveo. Rekao nam je da je sve ispalo savršeno. Od putovanja, dolaska, savršene organizacije i prekrasnog sportskog ugođaja.

Pogledajte i sami dio te atmosfere:

Iz Sisačko-moslavačke županije došlo je 50 učenika iz OŠ Stjepana Kefelje iz Kutine. Svi odreda dobro su se zabavili i uživali gledajući vrhunski tenis.

vijest-1099-2

vijest-1099-3

vijest-1099-4

vijest-1099-5

vijest-1099-6

U petak 5. veljače, posljednjeg dana naše akcije, teniski turnir organizirano su posjetili učenici peti škola iz Varaždinske županije: OŠ Klenovnik, OŠ Druškovec ,OŠ Kamenica OŠ Cestica i učenici Srednje medicinske škole iz Varaždina. Uz varaždince na tribinama su bili i učenici osnovne škole Grigora Viteza iz Svetog Ivana Žabno (Koprivničko-križevačka županija).

Predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza Franjo Arapović, iznimno je zadovoljan tako velikim odazivom učenika i nesebičnom trudu koje su odgovorni u Županijskim školskim savezima poduzeli kako bi omogućili učenicima da prisustvuju velikom sportskom događaju. Učenici su se, predvođeni svojim učiteljima, na najbolji mogući način uvjerili da je fer i sportsko navijanje, slavljenje pobjede ali i prihvaćenje poraza, model ponašanja za mladog čovjeka, koji jednostavno, nema alternative.

Komentari

Tihana Josić    05.02.2010, 19:57:38
I učenici i profesori OŠ Vukovina bili su u utorak, 02.02.2010. na Zagreb INDOORS ATP turniru i odlično se proveli. Hvala Vam što ste nam omogučili dolazak!!!!!

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: