Vijesti » Vijesti iz Saveza » HŠŠS ima člana u Hrvatskom fair play odboru

HŠŠS ima člana u Hrvatskom fair play odboru

Image - HŠŠS ima člana u Hrvatskom fair play odboru

Goran Jukić, stručni suradnik Hrvatskog školskog športskog saveza, te Gordan Kožulj, direktor plivačke reprezentacije, postali su novi članovi Hrvatskog fair play odbora.

Hrvatski školski športski savez pozdravlja odluku Vijeća HOO-a i ističe da je izbor Gorana Jukića opravdana odluka kako zbog dvadesetogodišnjeg pedagoškog iskustva u prosvjeti i desetogodišnjeg rada u sportskom novinarstvu tako i zbog činjenice da je Jukić kao stručni suradnik HŠŠS-a aktivno uključen u program HŠŠS-a "Stop nasilju na školskim i športskim tribinama". HŠŠS je do sada održao dvije tribine na tu temu. Prvu u studenome 2008. na Kineziološkom fakuletetu i drugu u sklopu Državnog prvenstva školskih športskih društava Republike Hrvatske, početkom svibnja u Šibeniku. U radu tribina sudjelovali su proslavljeni sportaši, predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici nacionalnih sportskih saveza, predstavnici navijačkih udruga i učenici osnovnih i srednjih škola iz svih hrvatskih županija.

Hrvatski školski športski savez će i dalje ustrajati na promicanju športa i svih pozitivnih vrijednosti koje iz njega proizlaze. Osobitu brigu HŠŠS-a će i dalje iskazivati u akcijama koje će voditi prema afirmiranju kulturnog i fer ponašanja prije, za vrijeme i nakon športskih susreta. Stoga je izbor našeg stručnog suradnika u Hrvatski fair play odbor tim vrjedniji.

Hrvatski fair play odbor utemeljen je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 10. svibnja 2006. godine na prijedlog predsjednika Zlatka Mateše. U rujnu 2007. godine imenovani su njegovi članovi među kojima je 11 uglednika hrvatskog sporta i članova Vijeća HOO-a, a četiri su predstavnici hrvatskih medija. Za predsjednicu Hrvatskog fair play odbora Vijeće je imenovalo Biserku Perman, vrhunsku sportašicu i članicu Odbora. Više o Hrvatskom fair play odboru pogledajte na sljedećoj internetskoj adresi: http://www.hoo.hr/1367-v-hrvatski-fair-play-odbor.aspx

Pročitajte i članak o kandidaturi Poreča za domaćina 17. Europskog fair play kongresa i Opće skupštine EFPM-a 2011. godine: http://www.hoo.hr/1836-v-kandidatura-poreca-za-kongres-efpma.aspx

Članovi Hrvatskog fair play odbora:    

Biserka Perman, predsjednica
Romana Caput Jogunica
Verica Haraminčić
Dubravko Ižaković
Romano Janečić
Goran Jukić
Gordan Kožulj
Ivana Lukačić
Jura Ozmec
Morana Paliković Gruden
Nada Senčar
Luciano Sušanj
Marin Šarec
Stojko Vranković
Biserka Vrbek

Komentari

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: