Vijesti » Vijesti iz Saveza » Hrvatski atletičari sjajni na ISF Svjetskom atletskom prvenstvu u Kini

Hrvatski atletičari sjajni na ISF Svjetskom atletskom prvenstvu u Kini

Image - Hrvatski atletičari sjajni na ISF Svjetskom atletskom prvenstvu u Kini

Učenice Gimnazije Pula i učenici III. Gimnazije iz Zagreba predstavljaju Hrvatsku na ISF Svjetskom školskom prvenstvu u atletici te postižu sjajne rezultate.

Donosimo dojmove i doživljaje naših učenika iz daleke Kine.

Prvenstvo je zapoćelo u stilu Olimpijskih igara, svećanost je bila velika, šarena i puna ambicioznih talentiranih atletičara oduševljenih veličinom ovog događaja. Hrvatski su atletičari, pored jos 800 natjecatelja iz 21 zemlje sudjelovali u mimohodu nakon kojeg su svi prisutni mogli uživati u 60-minutnom programu. Preko 1500 izvođaća zabavljalo je natjecatelje i gledatelje svojim plesnim umijećem. Natjecanje je svakako otvoreno u stilu Olimpijskih igara i služi kao dobra priprema za naše Hrvate koji ce možda jednom sudjelovati i na Olimpijadi.

Prvi dan natjecanja SP-a u Kini:

Prvi dio natjecanja bio je i više nego uspješan. Mnogi rekordi su oboreni, mnoge želje ostvarene i osmijesi i zadovoljstvo na licima mentora osigurani. Hrvatska je osvojila jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mjesto! Svi smo jako ponosni. A sljedeće jutro u Kini, koje je zapravo bilo noć u Hrvatskoj, bilo je odlično i ispunilo je sva očekivanja. Skoro svi koji su nastupili oborili su svoj osobni rekord!

SP u Kini se nastavlja:

Obaramo sve rekorde i činimo Hrvatsku ponosnom! Naši su srednjoškolci atletičari vrlo uspješno odradili svoj posao dosada na Svjetskom prvenstvu u Kini. Rezultati su sjajni, zadovoljni su i natjecatelji i mentori. Dali su sve od sebe i dobili izvrsne rezultate na 35 stupnjeva i 90% vlage, što je smetalo, ali ne toliko da ne bi ''rasturili''. Njihovi rezultati su sljedeći:

Wanda Haber Zelanto u disciplini trčanje na 400m osvojila je 1. mjesto trčeći 56.48 sekundi. Čestitamo najboljoj na svijetu na izvrsnom plasmanu i oborenju osobnog rekorda! Ovo definitivno nije mala stvar i možemo sa sigurnošću reći da će Wanda oboriti još mnogo rekorda i da joj ovo neće biti zadnji svjetski naslov.

Ana Varesko na 1500m našla se na cilju nakon 4.54 minuta i osvojila srebro, a Lucia Varesko na 200m završila je šesta s vremenom 26.26 s. Čestitamo djevojkama!

Domagoj Špendić bacio je kuglu 13.73m u dalj i kući nosi broncu. Čestitamo!

Dominik Gustin (5.84), Nikola Cibarić (5.70) i Ivan Cecura (5.91) skakali su u dalj i postigli odlične rezultate.

No pravi naglasak treba staviti na njihove osobne rekorde kojih je ove godine na Svjetskom prvenstvu bilo pregršt. Zaista se može reći da su dali najbolje što su mogli, čak i malo više. Vrlo su ponosni na svoje rezultate i vjeruju da je ovo veliki korak naprijed. Čestitamo našim kockastim atletičarima koji iz dana u dan dokazuju da su s pravom došli u Kinu na Svjetsko prvenstvo kako bi pokazali što mogu i kakve talente Hrvatska ima!

Wanda Haber Zelanto, Gimnazija Pula:
Nova svjetska prvakinja u trčanju na 400 metara, osvojila je prvo mjesto oborivši svoj osobni rekord. Pretrčala je stazu za 56.48 sekundi. Jako je zadovoljna svojim rezultatom, pogotovo oborenim rekordom. Organizaciju isto hvali, no razočarana je kišom koja otežava trčanje. Nada se bodovima, iako im fali jedna djevojka i iščekuje daljna natjecanja.

Ana Vareško, Gimnazija Pula:
Otrčala stazu od 1500 metara za 4,54 minute i zaslužila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Pobijedila je usprkos velikoj konkurenciji i zahvalna je na iskustvu i prilici koju je zaslužila.

Domagoj Špendić, II. Gimnazija Zagreb:
U bacanju kugle osvojio je 3. mjesto s rezultatom 13.73 metra. Bio je vrlo uzbuđen i nije očekivao svoj plasman jer je konkurencija bila jaka. Zadovoljan je svojim uspjehom, a i sretan je što nastavlja tradiciju svoje škole.

 


 

Još jedno zlato za Hrvatsku!!!

Nove vijesti pristižu nam iz Kine! Ivan Đukić osvojio je zlato u troskoku (14.74)! Čestitamo svjetskom prvaku!

Rezultati današnjeg natjecanja:
Ivan Đukić – 110 m, 14,58 sek
Domagoj Špendić – 100 m, 12,42 sek
Ivan Đukić – troskok, 14,74 m ZLATO!
Tomislav Katalenić – troskok, 12.26 m – 4.mjesto
Ivana Babić – 100 m, 13,54 sek
Lucija Vareško – troskok, 11.08m osobni rekord!
Dominik Gustin – 100 m, 11.72 sek
M – štafeta 2:04.64
Ž – štafeta 2:23.46

 

Čestitamo svima na sjajnim uspjesima, ponosni smo na vas. BRAVO!!!


Više slika i videa pogledajte na: https://www.facebook.com/hrvatski.skolski.sportski.savez

 

 


 

 


-->