Vijesti » Fair play » Fair play nagrada školskog sporta

Fair play nagrada školskog sporta

Image - Fair play nagrada školskog sporta

Izvršni odbor HŠŠS-a je na svojoj 38. sjednici održanoj 21. listopada 2010. donio Odluku o prihvaćanju Projekta: Fair play nagrada školskog športa.

Hrvatski školski športski savez želi popularizirati školski šport kroz ideju športskog - fair play odnosa prema, igri, suigračima, protivnicima i publici.

HŠŠS se kroz natjecanja u sustavu školskog športa želi zauzimati za razvoj pozitivnih vrijednosti u sportu, timskog rada, tolerancije, međusobnog poštovanja, primjene pravila igre, istine, solidarnosti i suradnje. Upravo zbog toga kao odlično rješenje nametnula se ideja o ustanovljavanju FAIR PLAY NAGRADE ŠKOLSKOG ŠPORTA.

Ustanovljavanje NAGRADE došlo je kao krajnji rezultat intenzivne suradnje Hrvatskog školskog športskog saveza i Hrvatskog fair play odbora, (HFPO) tijela koje djeluje u okviru Hrvatskog olimpijskog odbora. U samoj pripremi ovog projekta izniman doprinos dao je gospodin Miroslav Cerar, slovenski gimnastičar, dvostruki olimpijski pobjednik, Predsjednik slovenske olimpijske akademije i član Izvršnog odbora Europskog fair play pokreta (European Fair Play Movement).

Pozivamo sve profesore TZK, voditelje ekipa školskih športskih društava, provoditelje natjecanja školskog športa na svim razinama (gradskoj, županijskoj, međužupanijskoj i državnoj) da se uključe u ovaj projekt i da predlažu kandidate (učenik/učenica, voditelj/voditeljica, ekipa) za FAIR PLAY NAGRADU ŠKOLSKOG ŠPORTA.

Slanje kandidatura moguće je odmah, a u obzir dolaze događaji koji su se dogodili u tekućoj školskoj godini od početka natjecanja 1. rujna 2010. pa sve do posljednje utakmice na Završnici Državnog prvenstva koje će biti održano od 18. svibnja 2011. godine.

Glavne značajke FAIR PLAY NAGRADE ŠKOLSKOG ŠPORTA:

  • Nagrada će se dodjeljivati jednom godišnje;
  • Uručenje nagrade bit će na Završnici DP-a;
  • Kandidati za Fair play nagradu mogu biti učenici, voditelji i/ili ekipa koji sudjeluju u natjecanjima školskog športa (natjecanja svih razina u organizaciji Gradskih i Županijskih školskih športskih saveza te Hrvatskog školskog športskog saveza), čiji će stav i ponašanje odavati istinski primjer fair play u sportu;
  • Prijava kandidata vrši se putem OBRASCA ZA PRIJAVU.
  • Obrasci za prijavu, kratke informacije o Fair play nagradi te logotip HŠŠS i HFPO trebale bi se nalaziti na svakom zapisničkom stolu natjecanja u sustavu školskog športa u Republici Hrvatskoj.
  • Ispunjen OBRAZAC ZA PRIJAVU provoditelj natjecanja šalje u HŠŠS poštom, faksom ili elektroničkom poštom (skenirano).
  • Odbor za dodjelu Fair play nagrade (3 člana) donijet će odluku o dobitniku nagrade.
  • Nagrada je sportska oprema u vrijednosti koja ne prelazi 5.000,00 kuna.
  • Nagradu nije moguće zamijeniti za novac.

Provoditelji natjecanja školskog športa, voditelji ekipa Školskih športskih društava, tajnike i predsjednike Županijskih školskih športskih saveza molimo da dokumente za realizaciju projekta Fair play nagrade školskog športa preuzmu (downloadaju) s linkova ispod ovog teksta.

Fair play linkovi:

 

 

 

Komentari

VdJTSYyWcVwNEeiPmni    04.04.2013, 09:36:18
3ki4M6 <a href="http://ncfppteansan.com/">ncfppteansan</a>
QdvICaeaW    02.04.2013, 12:56:58
pbLU7r <a href="http://xjhfbtobwmpv.com/">xjhfbtobwmpv</a>
hHgYBuwSbO    01.04.2013, 12:04:29
That's an apt aswner to an interesting question
Milan    08.11.2010, 16:54:51
Čestitam
učitelj    08.11.2010, 05:50:13
Bravo, takve stvari su potrebne i važne. Fair play je potreban svima. I učenicima i roditeljima i profesorima.

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: