Vijesti » Vijesti iz Saveza » Doris Tomić, ponosna kapetanica zagrebačke ekipe

Doris Tomić, ponosna kapetanica zagrebačke ekipe

Image - Doris Tomić, ponosna kapetanica zagrebačke ekipe

Dana 28.4.2015. u Poreču, održalo se državno natjecanje u futsalu. Među djevojkama srednje škole futsal nije uvijek bio popularan. Kažu da su djevojke više zanimali nogometaši nego nogomet, no Savez je radio na tome da unaprijedi ženski nogomet, što se ove godine pokazalo vrlo uspješnim. Tako je Savez popularizirao ženski nogomet u hrvatskom sportu.

Najuspješnija ove godine bila je ekipa iz Zagreba, koja je svojom igrom pokazala da djevojke mogu jednako dobro igrati futsal kao mladići. Nakon finalne utakmice, Doris Tomić, podijelila je svoje dojmove s natjecanja: „Nije bilo teško igrati u finalu koliko je bila teža utakmica s Dugim Selom u skupini.“ Doris je zasluženo kapetanica ekipe, tijekom svake utakmice, bila je tu uz tim, bodrila ih i savjetovala. Protivnice, koje su se našle na njihovom putu do završnice, bilo je malo teže pobijediti, ali su cure uložile svu snagu i uspjele postići ono što su planirale. Također ih je bodrio njihov trener, Davor Sitar, koji je par minuta prije početka finalne utakmice podijelio riječi podrške. „Trener nam je rekao, da sada kada smo došle do finala da pokažemo da smo najbolje, da se samo opustimo i uživamo u igri, a da će rezultat doći s našim sposobnostima.“, rekla je Doris i iskreno priznala da je trener izvan terena odličan, ali na terenu zna biti prekritičan.

Djevojke iz ekipe se međusobno se znaju već duže vrijeme, bile su prijateljica i prije nego što su počele igrati zajedno. Također, sedam djevojaka igra u istom klubu što je još jedna prednost jer su uigrane i međusobno se razumiju.

Doris je istanula kako je njihova škola ponosna na sve učenike koji se bave sportom, a posebno na njih cure koje su prošle na državno i još uz to osvojile prvo mjesto.

„Odlična ideja Saveza da se i ženskom nogometu pruži prilika s obzirom da se nogomet sve više favorizira u ženskoj populaciji“, za kraj je poručila Doris.

 

Maja Sadiković

-->