Vijesti » Fair play » Dodijeljena fair play nagrada školskog športa

Dodijeljena fair play nagrada školskog športa

Image - Dodijeljena fair play nagrada školskog športa

 Od početka školske godine 2010./2011., odnosno početka natjecanja školskih športskih društava započeo je i zajednički projekt Hrvatskog školskog športskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora odnosno Hrvatskog  fair play odbora pod nazivom: FAIR PLAY NAGRADA ŠKOLSKOG ŠPORTA.

HŠŠS i Hrvatski fiar play odbor već godinu dana intenzivno surađuju na promicanju ideje fair playa  i nastoje osmisliti načine da se ideja fair playa integrira u hrvatski sport. Pokretanje projekta Fair play nagrade školskog športa u velikom sustavu školskog sporta gdje se u jednoj godini natječe oko 89000 učenika osnovnih i srednjih škola veliki je korak u tom smjeru.

Tijekom natjecanja zaprimili smo pet prijedloga za fair play nagradu i na taj broj prijedloga smo iznimno ponosni. Povjerenstvo za dodjelu godišnje fair play nagrade pomno je pregledalo svih pet prispjelih kandidatura i odlučilo da je

GODIŠNJU FAIR PLAY NAGRADU ŠKOLSKOG ŠPORTA OSVOJIO:

TOMISLAV ANTUNOVIĆ,

ČLAN ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG DRUŠTVA GLINA

IZ OSNOVNE ŠKOLE GLINA

Tomislav je nastupio na županijskom natjecanju Sisačko moslavačke županije u krosu koje je održano 25.3.2011 u Topuskom. Tomislava je za nagradu  predložio tajnik županijskog školskog športskog saveza Dario Gec.

Razlog zbog kojega je Tomislav dobio nagradu.

Nakon starta utrke Tomislav je srušen. Ostali natjecatelji nastavili su utrku u želji da postignu što bolji rezultat i pritom Tomislava, koji je bio na tlu, nagazili i ozlijedili. Usprkos svemu, Tomislav se podigao i sav blatnjav i ozlijeđen nastavio utrku, istrčao je do kraja i ostvario plasman za svoju ekipu. Nakon utrke Tomislav nije prigovarao niti se zbog pada žalio i time je pokazao da je ekipni duh i fair play važniji od samog rezultata.

Laureat Tomislav će osim plakete dobiti i dobiti i iznos od 5.000,00 kuna. Obzirom da se školsko športsko društvo Glina nije plasiralo na završnicu državnog prvenstva, plaketu i novčani bon umjesto Tomislava primila je voditeljica školskog športskog društva Komarevo  iz osnovne škole Komarevo, gospođa Marija Ciglarić. Nagradu je uručila gospođa Biserka Vrbek, europska i svjetska prvakinja u streljaštvu, članica Hrvatskog fiar play odbora.

Tomislav će osobno nagradu preuzeti 24. svibnja 2011. na školskom športskom natjecanju u Kutini.

Tomislav Antunović biti će poseban gost na 17. Europski fair play kongres koji će se održati u Poreču od 28. rujna do 1. listopada 2011. godine. Prvog dana rada kongresa bit će upriličena izložba učeničkih likovnih radova na temu fair playa. Tom prilikom Tomislavu će čestitati delegati kongresa.

Više o  17. Europskom fair play kongresu u čijoj organizaciji sudjeluje i Hrvatski školski športski savez pročitajte u slijedećim materijalima:

-->