Vijesti » Međunarodna suradnja » Delegacija ISF-a u kontrolnom posjetu

Delegacija ISF-a u kontrolnom posjetu

Image - Delegacija ISF-a u kontrolnom posjetu

Hrvatski školski športski savez organizator je Svjetskog školskog prvenstva u rukometu koje će se u travnju 2012. godine održati u Varaždinskoj županiji. Hrvatski školski športski savez je još 2009. godine podnio kandidaturu za održavanje prvenstva. Suglasnosti za održavanje svjetskog prvenstva u Hrvatskoj dala je Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Hrvatski olimpijski odbor. Međunarodni školski športski savez (ISF) prihvatio je kandidaturu Hrvatskog školskog športskog saveza na svojoj redovitoj sjednici skupštine koja je održana u prosincu 2009. u Dohi (Katar). Od tada traju intenzivne pripreme i dogovori vezani za organizaciju prvenstva na kojem će nastupiti učenici iz 30 zemalja. Natjecanje je to na kojem će nastupiti po 24 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, ukupno  672 mladića i djevojaka. U njihovoj pratnji bit će 96 voditelja, a tome treba pridodati i 48 sudaca te oko 90 članova delegacija zemalja sudionica.

Domaćini ovog velikog i za Hrvatsku značajnog natjecanja bit će Varaždinska županija i Školski športski savez Varaždinske županije.

Nema bojazni od gradnje novih dvorana. Naime, ovo će se svjetsko prvenstvo odigrati u 8 školskih športskih dvorana te u Gradskoj dvorani Varaždina.

Važan dio priprema za taj veliki događaj je i kontrolni posjet predstavnika ISF-a čija će zadaća biti detaljno provjeriti sve sportske dvorane i smještajne objekte domaćina te sve ostale elemente organizacije svjetskog školskog prvenstva u rukometu.

Na čelu delegacije ISf-a bit će njezin glavni tajnik, gospodin Jan Coolen iz Belgije, a u njegovoj pratnji bit će i predsjednik tehničke komisije ISF-a za rukomet gospodin Tom Christensen iz Danske. Domaćin visokoj delegaciji ISF-a bit će predsjednik HŠŠS, gospodin Nikica Perković, glavni tajnik Hrvoje Čustonja i stručni suradnik za međunarodnu suradnju HŠŠS-a Josip Košutić.

Uvažena delegacija iz ISF-a dolazi u Hrvatsku u četvrtak, 10. veljače te će isti dan posjetiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa gdje će ih primiti ministar Radovan Fuchs.  U subotu 12. veljače delegacija će posjetiti Varaždinsku  županiju gdje će se susresti sa županom Varaždinske županije gospodinom Predragom Štromarom. Delegacija će nakon detaljnog pregleda dvorana i smještajnih kapaciteta  u nedjelju otputovati.

Nadamo se da će biti zadovoljni viđenim.

Glavni tajnik ISF-a Jan Coolen

Glani tajnik ISF-a Jan Coolen

Tom Christensen

Tom Christensen, predsjednik ISF tehničke komisije za rukomet

-->