Vijesti » Vijesti iz Saveza » BADMINTON: Opuštena prijateljska atmosfera od početka do kraja

BADMINTON: Opuštena prijateljska atmosfera od početka do kraja

Image - BADMINTON: Opuštena prijateljska atmosfera od početka do kraja

Iako je dan krenuo usporeno mirnom vožnjom do Umaga, nakon dobrog su zagrijavanja badmintonaši srednjih škola bili spremni za pokret.

Nakon duge igre, mnogih padova, malo nervoze i puno smijeha u muškoj kategoriji zlatni pehar kući nose dečki iz Prve gimnazije iz Zagreba koji su izjavili da su pokazali svoju snagu. Srebro je osvojila ekipa iz Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice, a srebro je pripalo Dubrovčanima iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik.

Djevojke iz Športske gimnazije iz Zagreba osvojile su zlato, drugo je mjesto pripalo Gimnaziji Dubrovnik, a treće djevojkama iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Pogledom su kratko vrijeme pokušavali procijeniti igru suparnika, ali ubrzo su uvidjeli da ih spaja ljubav prema sportu, pa su se počeli družiti. Pilo se, jelo, sjedilo nasred dvorane, kartalo, smijalo se i navijalo često i za tuđe ekipe.

Glazba je cijeli dan zabavljala igrače i davala im dodatni polet. Ipak, utakmice su po skupinama protekle dosta mirno. Bodovne su razlike bile dovoljno velike da se jasno znalo tko je u prednosti. U parovima je u finalu bilo teško pratiti lopticu – igralo se s velikom željom. Dečki su igrali snažno i agresivno, a je u dvorani bila potpuna tišina koja je naglo prestala kada su dečki iz Prve gimnazije iz Zagreba osvojili zadnji poen.

Voditelj je natjecanja prije proglašenja pobjednika naglasio kako je natjecanje bilo korektno i da je ponosan što je mogao ugostiti ove sportaše te zamolio voditelje da školama prenesu kako imaju dostojne predstavnike na državnom prvenstvu.

Većina ekipa odlazi kući sretna s brojevima telefona članova drugih ekipa, a i ponosni su treneri cijelim putem do hotela nazivali kolege i obitelj kako bi s njima podijelili radosne vijesti.

Marija Bobinski

-->