Vijesti » Vijesti iz Saveza » 5. Gimnazija na svjetskom prvenstvu u badmintonu

5. Gimnazija na svjetskom prvenstvu u badmintonu

Image - 5. Gimnazija na svjetskom prvenstvu u badmintonu

1. Svibnja 2012.

Ekipa 5. Gimnazije iz Zagreba krenula je na Svjetsko prvenstvo u badmintonu u organizaciji ISF-a. Prvenstvo se održava u Portugalu (Obidos i Caldas da Rainha). Nakon interesantnog leta s kratkim presjedanjem u Parizu stigli smo u Lisabon gdje su nas dočekali domaćini. Putovanje autobusom do Caldas da Rainhe proteklo je u ugodnom druženju s djevojkama iz ekipe Škotske. Nakon akreditacije i smještaja u hotel (Cristal) na sastanku s tehničkom komisijom saznali smo da sutra nastupamo u 9 sati protiv Turske, u 11,30 sati protiv Rusije i u 16,30 sati protiv Portugala.

2.Svibnja 2012

Danas su počela natjecanja. Prvu utakmicu igrali smo protiv vrlo jake ekipe Turske i izgubili 5:0. U drugoj utakmici protiv ekipe Rusije uspjeli smo osvojiti jedan set. Nakon napornog natjecateljskog dana slijedila je ceremonija otvaranja igara. Zbog lošeg vremena otvaranje je održano u dvorani umjesto planiranog na otvorenom u dvorcu Obidos.

3. Svibnja 2012

Još jedan natjecateljski dan. Četiri meča (Portugal, Luksemburg, Kineski Taipek, Francuska), igralo se cijeli dan od 9 sati do 21 sat. Niti to nam nije bilo dovoljno, ugrijavanje smo odradili igrajući stolni tenis. Organizacija natjecanja na visokom nivou (suci izvrsni, autobusi voze po dogovorenom voznom redu, obavijesti i bilteni čekaju nas na recepciji, ručak u školi u kojoj igramo mečeve). Škola domaćin priredila je plesni nastup učenika koji su nas u pauzi za ručak sve oduševili.

4. Svibnja 2012

Danas smo imali susret s ekipom Belgije i izborili 12. mjesto. Nakon susreta i gledanja polufinalnih borbi otišli smo do hotela i pripremili nastup za Dan nacija koji se održao u večernjim satima u Kulturnom centru Caldas. To je bio prekrasan doživljaj koji je potrajao tri sata uz druženje i ples.

5. Svibnja 2012

Cijeli dan bio je posvećen razgledavanju i izletu. Prošetali smo po Caldas da Rhaina, bili na obali Atlantika, posjetili prekrasan dvorac Obidos. Ovo je bila prilika za druženje, kupovinu suvenira i zasluženi odmor od natjecanja.

6. svibnja 2012

Dan kakav samo možete poželjeti. Prvo smo gledali četiri finalna meča istovremeno, izvrsna igra, nadmetanje, napeto do zadnjeg trenutka. U poslijepodnevnim satima održao se turnir mješovitih parova. Mečevi su trajali po 6 minuta, a igrači su mijenjali partnere. Sve to istovremeno na 9 terena (i sve je štimalo). S malim zakašnjenjem održana je svečanost dodjele medalja i zatvaranje igara.

7. Svibnja 2012

Polazak ekipe za Zagreb. Krenuli smo u 7:30 sati zajedno s ekipom iz Bugarske. Na vrijeme se prijavili za let koji je trajao skoro 2,5 sata, a u Parizu čekanje, let tek u 19:30 sati. To je bila prilika da izmijenimo doživljaje, jer program je tijekom cijelog boravka bio prepun sadržaja i bilo je malo vremena za prepričavanje svih doživljaja. Ujedno smo iskoristili priliku da učenici napišu koju riječ, što vam donosimo u nastavku. U 21:30 Zagreb, roditelji, osmjesi …

GALERIJA SLIKA S PRVENSTVA U PORTUGALU

-->