Vijesti » Vijesti iz Saveza » 5. Dan Univerzalne športske škole

5. Dan Univerzalne športske škole

Image - 5. Dan Univerzalne športske škole

Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski olimpijski odbor, zajedno organiziraju 5. Dan Univerzalne športske škole, u sklopu kojega će se održati i središnja nacionalna proslava međunarodnog Olimpijskog dana.


Proslava će se održati u subotu, 26. svibnja 2012. godine na športskom centru „Mladost“ u Zagrebu s početkom u 10:30 sati.

Glavni sudionici 5. Dana Univerzalne športske škole i proslave međunarodnog Olimpijskog dana, posvećenog proslavi rođenja olimpijske ideje o obnovi Igara 23. lipnja 1894. godine u pariškoj Sorboni, učenici su osnovnih škola, polaznici programa Univerzalne športske škole, iz svih hrvatskih županija, njih oko 800. Učenici će demonstrirati svoja športska znanja i vještine u radosti druženja, fair playu, prijateljstvu i međusobnom uvažavanju. Na taj način će poslati i poruku međunarodnog olimpijskog jedinstva.

S njima u društvu bit će proslavljeni olimpijci; tenisač Mario Ančić, plivač Gordan Kožulj, vaterpolista Dubravko Šimenc, stolnotenisačica Tamara Boroš, košarkaškica Danira Nakić Bilić i druga ugledna imena hrvatskog olimpijskog športa.


Proslavi međunarodnog Olimpijskog dana koju je Međunarodni olimpijski odbor  prvi put uveo 1987., ove se godine priključilo čak 200 nacionalnih olimpijskih odbora među kojima je i Hrvatski olimpijski odbor s partnerima Hrvatskom olimpijskom akademijom i Hrvatski klubom olimpijaca.

Dobrodošli!!!

Fotografije su snimljene na 4. Danu Univerzalne športske škole 2011. godine.

-->