Vijesti » Vijesti iz Saveza » 4. Dan Univerzalne športske škole

4. Dan Univerzalne športske škole

Image - 4. Dan Univerzalne športske škole

Hrvatski školski športski savez 4. godinu zaredom organizirat će Dan Univerzalne športske škole, a sve s ciljem promocije programa Univerzalne športske škole i bavljenja športom djece i mladih. Kao i prošle godine i ove očekujemo da dođete u što većem broju i uveličate ovaj prekrasan događaj.

Manifestacija će se održati 11. lipnja 2011. na atletskom stadionu ŠRC Mladost na Savi, u Zagrebu. Svečani mimohod natjecatelja počinje u 10.30 sati, a svečanost će se okončati oko 13.00 sati.

Očekuje se dolazak oko 600 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske koji su bili uključeni u program Univerzalne športske škole u školskoj godini 2010./2011.

Učenike i njihove voditelje u sportskom druženju bodrit će brojni hrvatski olimpijci. Na Mladosti ćete moći vidjeti Gordana Kožulja, Marija Ančića, Daniru Bilić...        

4. Dan Univerzalne športske škole organiziran je kao poligon sa sadržajima iz različitih sportova i  motoričkih gibanja koja su djeca prolazila  u programu Univerzalne sportske škole. Sve je zamišljeno da se dobro zabave i druže s hrvatskim olimpijcima.

Uz Dan Univerzalne športske škole zajedno s Hrvatskim olimpiskim odborom, Hrvatskom olimpijskom akademijom i Hrvatskim klubom olimpijaca zajedno proslavljamo i Olimpijski dan. Olimpijski dan obilježava se 23. lipnja. Toga dana 1894 godine u Parizu osnovan je Međunarodni olimpijski odbor i donesena oluka o održavanju prvih modernih olimpijskoh igara 1896 godine u Ateni. Cilj proslave Olimpijskog dana je promicanje olimpijskog pokreta i svih moralnih vrijednosti  koje šport nosi društvu u cjelini.

Suorganizatori manifestacije: Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska olimpijska akademija, Hrvatski klub olimpijaca i  Županijski školski športski savezi.

Pokrovitelj manifestacije: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

-->