Vijesti » Vijesti iz Saveza » 3. Dan univerzalne športske škole

3. Dan univerzalne športske škole

Image - 3. Dan univerzalne športske škole

Hrvatski školski športski savez obilježit će 23. lipnja svoj 3. Dan Univerzalne športske škole. Na stadionu ŠRC Mladost u Zagrebu, Jarunska 5  s početkom u 10.30 sati počet će športsko druženje više od 350 učenika prvih i drugih razreda osnovnih škola iz 12 županija Republike Hrvatske.

Univerzalnu športsku školu već treću godinu za redom uspješno provodi Hrvatski školski športski savez. Program Univerzalna športska škola namijenjen je djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih športaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 6 do 10 godina.

Ove godine, manifestacija Dana Univerzalne športske škole održava se u sklopu obilježavanja međunarodnog "Olimpijskog dana". Tako će Hrvatski školski športski savez kao glavni organizator zajedno s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO), Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA)  i Hrvatskim klubom olimpijaca (HKO) obilježiti taj dan za koji predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge kaže: "...taj dan nije poput ostalih blagdana ili državnih praznika. On ne pripada niti jednoj zemlji i ne slavi niti jednog pojedinca...to je jednostavno dan kojim se proslavlja san".

Svoj će san tako zajedno proslaviti polaznici odjeljenja Univerzalnih športskih škola iz cijele Hrvatske zajedno s proslavljenim hrvatskim olimpijcima.  Na manifestaciji se očekuju Zoran Primorac, Martina Zubčić, Vlado Šola, Gordan Kožulj, Tomislav Paškvalin, Damir Škaro, Mirza Džomba i Perica Bukić. Osim olimpijaca na atletskom stadionu Mladost s učenicima će se družiti i sudionici 1. olimpijskih igara mladih Singapur 2010. (YOG Singapore 2010): ATLETIKA- Romana Tea Kirinić,     GIMNASTIKA: Filip Boroša, PLIVANJE- Ivan Biondić, PLIVANJE- Ivan Capan,     STOLNI TENIS- Luka Fučec i Mateja Jeger, STRELJAŠTVO- Valentina Pereglin i TAEKWONDO- Rea Budić. Učenici će u veselom i sportsko-natjecateljskom druženju dobro zabaviti, zajedno fotografirati i onako prijateljski popričati sa svojim sportskim idolima.

U sportskom dijelu programa manifestacije učenici će sudjelovati u zanimljivim sportskim igrama. Nabrajamo ih redom: košarka, atletske discipline: skok u vis škarice (odraz se izvodi s odskočne daske), niski skip, visoki skip, pretrčavanje 4 prepreke visine 20-30 cm, sunožni poskoci (školica), slalom trčanje između čunjeva,  igra gađanje s 4 strane, skok u dalj, štafetna igra prenošenje paka, kuglanje, hokej na travi, spuštanje po toboganu na napuhavanje, nogomet, poligon opće motorike i rukomet. U ovim sportskim igrama nema pobjednika, važno je sudjelovanje.

Ovu manifestacija ne bi mogla biti organizirana bez velike pomoći Županijskih školskih športskih sveza, a s osobitom radošću ističemo pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Svako će dijete dobiti majicu, hranu i piće. Na stadionu će biti organizirana liječnička i zaštitarska služba. Svi zajedno očekujemo dobro zabavu, obilje veselja, sportskog nadmetanja, dobre glazbe i naravno lijepo vrijeme.

Svakako nam se pridružite u srijedu 23. lipnja na stadionu ŠRC Mladost na Savi. Početak je u 10.30 sati.

vijest-1595-2

Komentari

Artisto    30.08.2010, 18:40:47
JAKO je dobro biti učlanjen uto
Marijana profesor    27.06.2010, 17:26:02
Nismo ni znali da je dan UŠŠ, a u isto vrijeme ljetna škola kineziologa ????
Re:    25.06.2010, 10:40:36
The <a href="http://lowest-rate-loans.com">loans</a> suppose to be important for people, which want to ground their career. As a fact, this is not very hard to get a collateral loan.
profesor Zoran    24.06.2010, 09:35:36
Čestitke na organizaciji 3.Dana univerzalne športske škole.Sramotno je što se pola županija nije odazvalo.Prazne tribine i poluprazan stadion nisu cilj ovog projekta.Možda je pogrešan datum?Prošle godine je bilo krajem mjeseca svibnja i subotom,što je na stadio privuklo mnoštvo roditelja i djece.pozdrav!P.S.Hrabro sa projektom i više novca za djecu i voditelje osigurati u državnom proračunu.

Napiši komentar


Ako imate problema s raspoznavanjem koda kliknite kako bi se generirao novi.
Unesite znakove: